Război Voiculescu - Cîțu. Vâlcu: Abia astăzi s-a manifestat ca premier. Și-a câștigat respectul ca om politic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Florin Cîțu / Facebook
Florin Cîțu / Facebook
Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţie de premierul Florin Cîţu. 

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, miercuri, că actualul Guvern "funcţionează", iar decizia privind modul în care se va merge "mai departe" va fi luată în reuniunea coaliţiei guvernamentale, solicitată de USR PLUSdupă revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Barna a cerut o întrunire de urgenţă a coaliţiei de guvernare pentru a discuta despre retragerea încrederii faţă de premierul Florin Cîţu.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect:

”Dacă nu era Armata, nu aveam vaccinare! Nici până astăzi nu erau autorizate centrele, nu am fi avut lanțul logistic! Ne-am fi blocat în birocrație pentru această acțiune extrem de complexă! Tehnocratul, diamantul Vlad Voiculescu, nu a reușit, luni de zile, nici măcar să plătească personalul care vaccina. Nici măcar această operațiune simplă, de finanțare a oamenilor care vaccinau, nu a efectuat-o. Intervenția Armatei a fost salutară, în sensul de salvatoare”, a zis jurnalistul Val Vâlcu la Metropola TV.

Cât despre Florin Cîțu, el nu poate pierde ce nu a avut. Tot auzim că iese pierzător al acestei înfruntări. El era om de paie acolo. Erau trei mini guverne, fiecare își păstorea feuda lui. Abia astăzi Florin Cîțu s-a manifestat ca premier. În primul rând, câștigă respectul ca om politic chiar și dacă și-ar pierde funcția. Nu a mai stat acolo de fațadă”, a mai spus jurnalistul.

Un scenariu: alegerile anticipate

”De ce să nu ne gândim la anticipate? Pentru că, în momentul de față, după cum puteți vedea, e mai rău cu miniștri decât fără. Tot lanțul de erori, prestația extrem de ciudată a Andreei Moldovan și așa mai departe... Mini-Guvernul de competenți USR-PLUS a pus la Sănătate un contabil cu experiență imobiliară, care a trecut pe la Ministerul de Finanțe și, în rest, a stat șapte luni degeaba. Cum ar fi să pui la CFR un om care nu a mers cu trenul? Ce autoritate să aibă Voiculescu?! Își făcuse echipă cu Monica Grigore Althamer și cu Andreea Moldovan. De când a venit, tot lucrează la completarea echipei. Eu credeam că din prima vine cu niște oameni competenți, că aplică actele normative deja votate. Asta e marea reformă?!”, a adăugat Val Vâlcu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel