Război Rusia. Zelenski, președintele Ucrainei: 16 februarie 2022. Am semnat decretul! Cerință pentru toți cetățenii țării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Zelenski
Zelenski
Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a transmis un mesaj de ultimă oră în contextul tensiunilor cu Rusia!

El a spus că este un moment de solidaritate în această situație tensionată.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, s-a adresat națiunii luni seară. El le-a cerut ucrainienilor ca miercuri, 16 februarie 2022, să arboreze steagul național și să fredoneze imnul.

16 februarie este ziua în care se crede că Vladimir Putin ar putea lansa atacul asupra Ucrainei. 16 februarie 2022 devine sărbătoare legală. Va fi ziua unității, spune Vladimir Zelenski.

„Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului. Vom face din ea o zi a unirii. Decretul a fost deja semnat. Vom atârna steaguri naționale, vom pune panglici albastre-galbene și vom arăta lumii unitatea noastră. Avem o mare aspirație europeană. Vrem libertate și suntem gata să luptăm pentru ea”, declară președintele Ucrainei.

VEZI ȘI: Criza de la frontiera Ucrainei cu Rusia constituie "o provocare fără precedent" pentru Europa şi la nivel mondial, a afirmat luni preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, cu ocazia întâlnirii cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei

"Escaladarea crizei la frontiera ucraineano-rusă reprezintă o provocare fără precedent pentru Europa şi la nivel mondial. De aceea, este foarte important ca partenerii să susţină ţara noastră la nivel economic şi în domeniul apărării", a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit CNN.

"Eu am afirmat în mod repetat că, fără Ucraina, este imposibilă configurarea securităţii Europei. Securitatea Ucrainei este securitatea Europei, astfel că doar împreună putem găsi modalităţi de apărare şi protejare a copiilor noştri", a subliniat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a mulţumit Germaniei pentru susţinere. "Germania este unul dintre partenerii noştri esenţiali din Europa. Investiţiile germane vor fi garanţiile relaţiilor noastre stabile şi stabilităţii creşterii economice", a subliniat preşedintele Ucrainei.

La rândul său, cancelarul Olaf Scholz a reiterat susţinerea pentru suveranitatea Ucrainei. "Din punctul de vedere al Germaniei, suveranitatea Ucrainei nu este negociabilă, nici integritatea teritorială a acestei ţări. De aceea, aşteptăm din partea Rusiei paşi concreţi în sensul diminuării actualelor tensiuni. Obiectivul nostru comun este evitarea unei escaladări a crizei. De aceea, depunem eforturi intense, în strânsă coordonare şi cu totală încredere cu partenerii noştri şi cu aliaţii din Uniunea Europeană şi din NATO", a afirmat Olaf Scholz. "Dacă Rusia va leza din nou integritatea teritorială a Ucrainei, vom şti ce să facem, vor fi sancţiuni masive şi eficiente, decise împreună cu aliaţii noştri", a avertizat Olaf Scholz. Cancelarul Germaniei a anunţat o nouă linie de creditare destinată Ucrainei, în valoare de 150 de milioane de euro, în plus faţă de asistenţa actuală, tot de 150 de milioane de euro.

Marţi, cancelarul Germaniei se va întâlni în Rusia cu preşedintele Vladimir Putin, în cadrul eforturilor de reducere a tensiunilor.

actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel