Data publicării:

Război Israel-Hamas. Papa Francisc face apel pentru încetarea focului

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Papa Francisc a făcut un apel pentru încetarea focului în conflictul dintre Israel și Hamas, duminică, și a cerut eliberarea ostaticilor ținuți de Hamas în Gazam, transmite Reuters.

Papa și-a exprimat preocuparea față de situația umanitară din Gaza și a subliniat necesitatea eliberării imediate a ostaticilor.

Acest apel pentru pace vine în contextul în care forțele israeliene desfășoară operațiuni terestre împotriva lui Hamas în Gaza, ca parte a conflictului în curs.

Papa a spus: "Nimeni să nu renunțe la posibilitatea de a opri focul", în timp ce a menționat și un recent apel televizat făcut de Părintele Ibrahim Faltas, unul dintre reprezentanții Vaticanului în Țara Sfântă.

Apoi, a adăugat cuvintele: "Spunem 'încetarea focului, încetarea focului'. Fraților și surorilor, opriți-vă! Războiul este întotdeauna o înfrângere, întotdeauna".

Referindu-se la "situația gravă din Palestina și Israel", el a spus: "În Gaza, în special, trebuie să existe spațiu pentru a garanta ajutorul umanitar și pentru eliberarea imediată a ostaticilor", referindu-se la ostaticii israelieni capturați de Hamas la 7 octombrie.

Organizația Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiații Palestineni (UNRWA) a informat că mii de locuitori disperați din Gaza au intrat cu forța în depozitele și centrele de distribuție ale organizației, confiscând făină și "articole de supraviețuire de bază", situația umanitară fiind alarmantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel