Război în USR-PLUS Iași, pe lista pentru parlamentare. Chichirău, fermă: Nu știu să PIARDĂ! Nu mai au nimic de câștigat, doar ”să moară și capra vecinului”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Deputatul USR Cosette Chichirău, aleasă pentru a candida la un nou mandat de parlamentar, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS care este motivul pentru care mai mulţi membri USR-PLUS Iaşi au contestat lista cu candidaţi a partidului la alegerile parlamentare. 

Conform bzi.ro, la Tribunalul Iaşi au fost depuse mai multe contestaţii cu privire la modul în care a fost întocmită lista pentru alegerile parlamentare ale alianţei USR-PLUS. Contestatarii spun că statutul partidului nu a fost respectat, dar şi că s-au încălcat procedurile interne ale organizaţiei. 

Conform documentelor depuse la BEJ, lista pentru Camera Deputaților din partea USR-Plus Iași este următoarea: Cosette Chichirău, Monica Berescu, Filip Hăvârneanu, Daniel Dâscă, Emanuel Zanoschi, Mihail Bogdan, Radu Șoimaru, Felix Fiscutean, Cristian Bodnar, Andrei Popescu, Gabriel Toma, Elvis Grigorovici, Tatiana Codru, Lucian Parfene, Marius Popa. Pentru Senatul României vor candida Marius Bodea, Cristinel Berea, Cristina Fântână, Radu Nechita, Dan Lungu, Cristina Cojocaru și Cezar Hăvârneanu. 

Toată lista a fost contestată, iar Cosette Chichirău ne-a explicat care sunt motivele contestatarilor. 

"E o contestaţie în instanţă, dar noi credem că va fi respinsă, nu avem emoţii. Contestatarii spun asta la orice alegeri pe care le pierd, că  nu s-a respectat statutul. Dar ei pierd mereu alegerile interne, nu ştiu să piardă, nu am ce să le fac. Ei îşi caută dreptatea în modurile în care ştiu ei, este dreptul oricărui cetăţean să facă apel la instanţă. Este un drept absolut democratic. Dacă instanţa va decide în favoarea lor, nu ştiu ce se va întâmpla. Listele au fost deja depuse la AEP, nu se pot depune altele. Practic, nişte oameni ar fi invalidaţi şi cu asta basta, nu mai există o altă procedură. Aceşti oameni care au făcut contestaţie nu au nimic de câştigat, vor doar să pierdem noi. Este o acţiune de 'să moară şi capra vecinului'. Nu au nimic de câştigat ei, au pierdut alegerile interne, conducerea a aprobat listele, contestaţiile interne au fost respinse. Au şanse slabe, sunt nişte oameni care nu ştiu să piardă alegeri interne. E firea umană! Eu voi câştiga alegerile interne în orice modalitate, nu există viciu de procedură şi niciun viciu al alegerilor interne, sunt pur şi simplu un om care a muncit foarte mult, împreună cu colegii mei. Asta s-a văzut, rezultatul muncii noastre. Ceilalţi au stat pe la colţuri şi şi-au dorit funcţii!", a declarat Cosette Chichirău pentru DC NEWS. 

Mesaj pentru parlamentarii care nu au mai prins loc pe liste  

"Ca să fie clar, în aceste alegeri nu există obstacol la vot. Oricine poate participa la vot şi poate susţine pe cine vrea. Dacă contestatarii aveau susţinători, ar fi câştigat alegerile. Dar nu e vina mea că nu au susţinere. Am spus mereu că trebuia să muncească mai mult. S-a văzut la locale, aceşti contestatari nu au participat deloc la campanie. Membrii observă! Aşa că nu se pot aştepta să fie răsplătiţi cu posturi la parlamentare, mi se pare logic. Nu pot comenta despre alte filiale, despre alţi colegi. Politica se face pe voturi, pe susţinere. Trebuie să faci şi politică externă, dar şi internă. În politica internă, trebuie să te asiguri că te votează filiala. Nu poţi să îţi faci doar treaba de senator sau deputat. Sunt lucruri pe care unii parlamentari le-au făcut şi alţii nu", a mai spus deputatul USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel