Răturnare de situație în dosarul lui Cherecheș. Decizia instanței
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Inquam Photos / Paul Ursachi
Inquam Photos / Paul Ursachi
Avocatul lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, a declarat că instanța a admis în principiu contestația în anulare formulată de fostul primar de la Baia Mare.

Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș a declarat pentru Antena 3 CNN: ”Curtea de apel Cluj a pus în discuție admisibilitatea în principiu a contestației în anulare formulată de Cătălin Cherecheș. Am invocat 2 cazuri de contestație-anulare, unul vizează o incompatibilitate a unuia dintre judecătorii care a participat la luarea deciziei la Curtea de apel Cluj, precum și incidența unui caz de încetare a procesului penal, respectiv a prescripției răspunderii penale. Noi considerăm că era împlinit termenul la care s-a dat soluția în apel.

Curtea de apel Cluj a constat că sunt îndeplinite condițiile legale, a admis în principiu contestația în anulare formulată de Dl. Cătălin Cherecheș și ni s-a dat cuvântul și pe fondul contestației în anulare, am pus concluzii și a rămas în pronunțare. Dacă se respinge pe fond contestația, rămâne hotărârea inițială, iar dacă se admite contestația, practic, hotărârea din apel este desființată și se va dispune rejudecarea apelului”.

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Condamnarea a venit la finalul lunii noiembrie 2023, după un proces care a durat mai mulți ani.

Cherecheș a fugit din țară la scurt timp după pronunțarea sentinței, fiind prins ulterior în Germania. Autoritățile germane l-au reținut și l-au predat autorităților române, care l-au încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Cherecheș că a primit mită de la mai mulți oameni de afaceri în schimbul unor favoruri în legătură cu diverse proiecte din Baia Mare. De asemenea, el a fost acuzat de incompatibilitate, pentru că a condus o societate comercială în timp ce deținea funcția de primar.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Cherecheș a fost obligat să plătească statului suma de 10.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. De asemenea, i s-a interzis să ocupe funcții publice timp de 5 ani după executarea pedepsei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel