Rată infectare, modalitate de calcul schimbată. Berbeceanu: Nu afectează Bucureștiul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Prefectul Traian Berbeceanu a vorbit despre actele normative care ar reglementa funcționarea teatrelor și a restaurantelor.

Traian Berbeceanu, prefectul Municipiului București, a făcut declarații de presă privitoare la actele normative care ar reglementa funcționarea teatrelor, dar și a restaurantelor:

„În actele normative au fost introduse și focarele, așa cum am mai spus, această modalitate de calcul ar putea să afecteze în mod mai evident localitățile mici, nu Bucureștiul. Acesta are o populație foarte mare și rata de infectare, la nivelul zilei de ieri, a fost 2,40 fără focare, 2,42 cu focare. Diferența e nesemnificativă.

În mod evident, actele normative aflate în vigoare la acest moment ne indică faptul că la o rată de peste 3 la mie se intră în scenariu roșu și se vor închide în interior activitățile care, la acest moment, sunt relaxate. De asemenea, este o dinamică permanentă în ceea ce privește scenariul în care funcționează unitățile de învățământ. Spre exemplu, tot ieri, o grădiniță și o școală au fost trecute în online, iar altele au depășit cele 14 zile și au revenit la învățământul față în față“, a precizat Traian Berbeceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel