Urmărește emisiunea live
Rata de incidenţă Covid-19 în Bucureşti continuă să crească
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Rata de incidenţă COVID-19 în Bucureşti continuă să crească. Luni, 7 februarie, a ajuns la 32,75 de cazuri la mia de locuitori

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, luni, de 32,75 cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică. Aceasta este cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrată până acum în Capitală, transmite Agerpres. 

În ziua precedentă, incidenţa a fost de 30,89 cazuri la mia de locuitori.

Rata de incidenţă COVID-19 a crescut accentuat de la începutul acestui an. La 1 ianuarie era de 0,72 cazuri la mia de locuitori. 

Bilanț coronavirus, 7 februarie 2022. Peste 16.900 de cazuri

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, la data de 7 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.958 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 81 decese. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință. 

Informațiile vor fi detaliate în buletinul informativ de la ora 13.00.

Luna în care românii vor scăpa de restricții. Ministrul Alexandru Rafila, anunțuri

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost întrebat când vor scăpa românii de restricții.

„Eu, în general, sunt un om echilibrat. Opinia mea este că, până la sfârșitul lunii martie, am putea să scăpăm de marea majoritate a restricțiilor, dacă intrăm pe un trend descrescător și dacă situația nu mai pune probleme. Ați remarcat că s-a schimbat abordarea, inclusiv în modul în care funcționează școlile. Dacă se dovedește în România, la fel cum se întâmplă în alte țări, că această tulpină (n.r. Omicron) produce infecții ușoare, banale la marea majoritate a oamenilor, evident că restricțiile vor fi ridicate. Eu aștept momentul în care starea de alertă va fi ridicată, pentru că este important pentru toți”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, duminică seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu.

Oamenii să aibă răbdare până la finalul lunii martie, a transmis Alexandru Rafila. „Îi sfătuiesc să mai fie răbdători, să mai avem răbdare încă o lună, o lună și jumătate. Sfârșitul lunii martie cred că este un termen rezonabil. Până atunci, poate ne gândim și cum reluăm diversele tipuri de activități”, a spus ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel