Data publicării:

Răsturnare de situație și la Brașov. Allen Coliban cere renumărarea tuturor voturilor, după ce a pierdut alegerile

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Allen Coliban, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Municipiului Brașov, a cerut renumărarea voturilor.

Allen Coliban, candidatul Alianței Dreapta Unită (USR-PMP-FD) la funcția de primar al Municipiului Brașov, a solicitat, azi noapte, în mod oficial, renumărarea tuturor voturilor de la alegerile din 9 iunie la toate secțiile de votare din Brașov, scrie Biz Brașov.

Într-un răspuns oficial, Biroul Electoral Municipal a transmis următoarele:

„Există o sesizare din partea candidatului Allen Coliban cu privire la procedura de numărare a voturilor din mai multe secții de votare. Ca urmare, solicită renumărarea voturilor din toate cele 188 de secțiile de votare. Sesizarea este pe rolul Biroului Electoral De Circumscripție Municipală nr. 1 – Brașov”, a comunicat purtătorul de cuvânt al BEM

Urmează ca Biroului Electoral De Circumscripție Municipală nr. 1 – Brașov să decidă dacă va aproba această solicitare și dacă voturile exprimate de brașoveni la Alegerile Locale din 9 iunie vor fi renumărate.

CITEȘTE ȘI         -        Modus operandi la Clotilde Armand: Manevră cu voturile la Sectorul 1

Foto: Agerpres

Allen Coliban: Acestea sunt singurele căi pentru a schimba rezultatul 

În mediul online ar fi apărut o petiție care cere inițierea unui referendum pentru refacerea alegerilor de la brașov. Allen Coliban nu se raliază însă acestui demers, ci precizează că doar renumărarea sau anularea alegerilor pe motiv de fraudă pot fi soluții de luat în calcul la Brașov.

„Circulă în mediul online o petiție pentru inițierea unui referendum pentru refacerea alegerilor. Înțeleg frustrarea voastră, a celor aproape 48.000 de brașoveni care mi-ați acordat din nou încrederea, și simt forța emoției care vă animă acum. Însă nu într–un astfel de demers (care nu îmi aparține) trebuie ea canalizată.

Votul este esența democrației și înseamnă că fiecare cetățean are dreptul la o opțiune iar, ulterior, majoritatea are dreptul de a lua decizii. Funcționarea democrației presupune respectarea acestor reguli simple. Negarea lor duce la anarhie.

Singurele căi legale pentru a schimba rezultatul votului sunt fie anularea alegerilor pe motiv de fraudă, fie schimbarea rezultatului în urma renumărării, pornită tot în urma unor argumente temeinice.

Prin urmare, petiția nu are o utilitate practică. Numărul impresionant de semnături (20.000) în mai puțin de două zile arată atât forță, cât și nevoia de a canaliza dezamăgirea către acțiuni care să ne ajute să mergem mai departe. E normal, e uman, e de înțeles, e impresionant că simțiți asta în număr atât de mare, dar negarea rezultatului nu ne ajută.

Din aceeași categorie, nici grupurile “anti-” sau “jos-” nu ajută, cu atât mai puțin orice vină aruncată asupra unei categorii de votanți. Mă delimitez categoric de orice astfel de comentarii.

Mi-au rămas 3 luni și jumătate din acest mandat. În aceste luni, voi continua proiectele începute și voi reprezenta corect interesele tuturor brașovenilor, așa cum am făcut-o și până acum.

Urmează apoi 4 ani cu niște mize extrem de mari pentru oraș și cu misiunea de a păzi lucrurile bune pe care le-am făcut împreună și de a-i convinge și pe cei pe care nu i-am convins.

Nu răspundeți la provocări. Fruntea sus, avem multe de făcut. Am nevoie de implicarea voastră, dar într-un mod constructiv. Am început să scriu mai pe larg despre asta și voi reveni în a doua parte a zilei cu câteva propuneri.

“Uniți pentru Brașov” nu e un slogan. E viitorul“, a scris Coliban pe Facebook în această dimineață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel