Răsturnare de situație. Rareș Bogdan a explicat ce l-ar putea încurca pe Karl Nehammer: S-ar putea să vedem mici schimbări / video
Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit, în exclusivitate pentru DC News și DC News TV, despre Congresul PPE.
Rareș Bogdan a explicat care este cea mai importantă realizarea a Congresului PPE care se desfășoară la București în perioada 6-7 martie 2024.
„Care credeți că va fi cea mai importantă realizare a acestui Congres, în afară de faptul că România este pusă din nou pe harta Europei și a lumii, Congresul înseamnă cea mai importantă manifestare politică externă pentru România, cel puțin de până acum, dar eu cred că va fi pentru tot anul.”, a spus Bogdan Chirieac.
„15 șefi de stat și de guvern, 1500 de delegați, 177 de europarlamentari, delegați din 44 de țări, președinta Comisiei Europene care va fi nominalizată din nou aici, mâine dimineață. Un lucru extrem de important este faptul că vorbim despre tema securității regionale la București, în România, țară cu 650 km de graniță cu Ucraina, într-un moment destul de critic pentru linia frontului.
Ați văzut alocuțiunile, ați văzut îngrijorarea cu privire la ofensiva spre Nikolaev și privirea spre Odesa și gurile Dunării, chestiuni care pe noi ne privesc în mod direct pentru că e vorba de Moldova. Se află aici președintele Parlamentului Igor Grosu, premierul Dorin Recean și președinta Maia Sandu.
O chestiune importantă pentru noi, în afara chestiunilor de securitate, este chestiunea Schengen. Am reușit să introducem pe manifestul final programul pe care îl va avea PPE pentru următorii 5 ani ca prioritate zero mărirea spațiului Schengen, intrarea României și Bulgariei și în zona terestră și în zona feroviară. Avem un opozant.", a spus Rareș Bogdan.
„S-ar putea să vedem mici schimbări"
„Faptul că Austria nu va semna rezoluția are vreo rezonanță aparte? Rezoluția trebuie adoptată prin consens sau unanimitate?”, a întrebat Bogdan Chirieac.
„Nu. Nu este că la Consiliu. Interesant este că dacă va vota împotrivă nu va putea vota doar pe pasajul care include România și extinderea spațiului Schengen pentru România și Bulgaria, trebuie să voteze împotriva rezoluției, manifestului electoral și programului de guvernare european al grupului PPE pentru următorii 5 ani.
Poate va fi o abținere. Abținere nu înseamnă respins, înseamnă o rezervă. Mă aștept că întâlnirea de mâine (n.r. - 7 martie) să aducă clarificări. Mâine la 10:30 va fi o întâlnire Karl Nehammer – Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar votul are loc începând cu 11:30. S-ar putea să vedem mici schimbări.", a mai spus Rareș Bogdan într-un interviu exclusiv DC News și DC News TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News