Data publicării:

Răspândire coronavirus. Alexandru Rafila: "E luptă pentru supraviețuire"

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: medichub
Foto: medichub
Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre răspândirea infecției cu coronavirus și despre modul în care au intervenit autoritățile din Italia și China. 

Președintele Societăţii Române de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila, a spus, luni, la Marius Tucă Show, că în România, răspândirea cu infecții cu coronavirus nu este mare, apreciind că, probabil, autortitățile italiene au au reacționat mai târziu decât era cazul.

Ce spune Alexandru Rafila

„(În România - n.r.) nu e o răspândire mare, sunt 15 cazuri. Toate cazurile sunt importate din Italia sau sunt contacți ai persoanelor venite din Italia. Sunt cazuri de import. A doua eventualitate e legată de transmiterea locală și transmiterea comunitară care înseamnă un număr mare de cazuri în grupuri și cei care răspândesc boala de multe ori nu sunt identificați. E foarte greu să îi găsești și atunci se produce o răspândire mai mare", a spus Rafila, la Marius Tucă Show.

Numărul cazurilor de infecție din China, redus drastic

„Probabil în Italia au reacționat mai târziu decât era cazul. Au avut localitați cuprinse în totalitate de răspândirea coronaviruslui. De aceea Lombardia a fost foarte afectată, Venetto, dar în momentul de față toată Italia e foarte serios pusă la încercare, pe de o parte zona de nord importantă economică, pe de alta cea de sud și dacă se va extinde va infecta grupurile. Serviciile de terapie intensivă au fost suprasolicitate. E luptă pentru supraviețuire. Dacă numărul acesta de cazuri ar fi fost într-o perioadă mai lungă de timp, lucrurile erau sub control", a mai spus Rafila.

În prezent, în România sunt 15 confirmaţi cu noul coronavirus, citează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel