Rareş Mănescu şi Prigoană, aceeaşi soluţie pentru problema maidanezilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
maidanezi
maidanezi

Campania electorală pentru Capitală are în prim plan soluţiile propuse de candidaţi la problema maidanezilor. Atât candidatul PDL la primăria Capitalei, Silviu Prigoană, cât şi candidatul USL la Sectorul 6, Rareş Mănescu, împart aceeaşi strategie. Platforma electorală presupune o campanie socială prin care  oamenii ce aduc câini la adăposturi să primească o remuneraţie pentru fiecare exemplar în parte. Strategia ridică însă probleme. Dacă cetăţenii se transformă în hingheri riscă să fie muşcaţi de câini, iar tratamentul ar costa mult mai mult decât remuneraţia primită în schimbul exemplarului adus la centru.

Strategia celor doi candidaţi i-ar putea impulsiona pe cetăţenii care doresc să scape de maidanezii din jurul blocului. Cei mai activi vor fi oamenii străzii, care vor încerca să facă o adevărată afacere din vânzarea maidanezilor. Planul nu pare însă să fie fezabil pentru cetăţenii care cresc maidanezi în jurul blocului. Aceştia nu vor renunţa la câinii pe care îi au în grijă pentru remuneraţia de la Primărie. Din cauza celor rămaşi, în timp, s-ar putea ajunge la acelaşi număr de maidanezi, chiar dacă colectarea lor ar fi un succes pentru administraţia locală.

Planul presupune şi o mare investiţie din partea primăriilor. Construirea de adăposturi şi întreţinerea acestora ar fi extrem de costisitoare. Strategia propusă de Prigoană şi Mănescu prevede înfiinţarea unor centre de colectare în Bucureşti, maidanezii urmând apoi să fie duşi în afara Bucureştiului. Sumele cheltuite ar fi foarte mari, pentru că ar implica o infrastuctură stufoasă. Întreţinerea câinilor în adăposturi, hrana şi angajaţii care trebuie să aibă grijă de ei, vor ridica probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel