Rareș Hopincă, despre rezultatele de la Sectorul 2: Nu se mai poate da nimic peste cap în acest moment. Președintele USR a acceptat
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Rareş Hopincă, candidatul Alianţei electorale PSD - PNL pentru funcția de primar al Sectorului 2 al Capitalei, a vorbit despre rezultatele de la alegeri.    

Potrivit rezultatelor parţiale prezentate luni de Autoritatea Electorală Permanentă, Rareş Hopincă, candidatul Alianţei electorale PSD - PNL, a câştigat funcţia de primar al Sectorului 2 al Capitalei. Totuși, Radu Mihaiu, candidatul Alianţei Dreapta Unită USR - PMP - Forţa Dreptei, nu ar accepta acest rezultat, așteptând numărarea tuturor voturilor. 

"99,89% dintre secții ( au numărat voturile n.r.), așadar mai sunt câteva. Rezultatul de la BEC ne arată în acest moment 43,35%. Pe numărătoare paralelă cum e?", l-a întrebat Sabina Iosub, jurnalistă Antena 3 CNN, pe Rareş Hopincă.

"Rezultatul este aproape identic și pe numărătoarea noastră paralelă, ar fi vorba despre un avans de aproximativ 1.000 de voturi pe care echipa noastră le are în fața actualului primar al Sectorului 2. Sigur, este un rezultat pe care noi l-am anunțat încă din seara zilei trecute, inclusiv președintele USR a acceptat acest rezultat. Văd însă o încăpățânare în echipa USR Sector 2 de a accepta rezultatul alegerilor pentru că până la urmă, și acesta este un lucru care din păcate trebuie spus, pe tot parcursul zilei de ieri, reprezentanții USR în secțiile de votare au fost extrem de agresivi cu ceilalți membri ai secției, au căutat în permanență conflictul și cred eu că poate fi vorba și despre o serie de acțiuni premeditate tocmai pentru a construi ulterior pretextul pentru așa-zise contestații sau pentru așa-zise acțiuni diverse", a declarat Rareș Hopincă.

Rareș Hopincă: Acest avans de aproximativ o mie de voturi este cert

"Mai aveți emoții din acest punct de vedere pentru că vedem ce se întâmplă la Sectorul 1, se vorbește despre suspendarea acestui proces de înregistrare, înțelegem că mai sunt câteva secții și din Sectorul 2, care nu au fost înregistrate și apare și acolo un semn de întrebare dacă s-ar suspenda procesul. Există niște semne de îngrijorare pe care le aveți?", l-a întrebat Sabina Iosub.

"În primul rând, noi am numărat voturile foarte bine. Acest avans de aproximativ o mie de voturi este cert. Mai departe, sigur că pe fondul acestui conflict, aproape generalizat, între unii dintre membrii USR și restul membrilor din anumite secții de votare, anumite procese verbale nu au putut fi încheiate, pe românește nu s-au rezolvat acele chei ale procesului verbal astfel încât numărul de buletine de vot consumate să fie similar cu numărul persoanelor înregistrate pe tabletă că au votat la acest scrutin. Este o metodologie foarte cunoscută pentru toate alegerile. Deci e o chestiune pur formală, dar din păcate această chestiune pur formală este prelungită. Nu se mai poate da nimic peste cap în acest moment, e doar un pretext de a prelungi această situație, așa-zisă incertă, și cum am spus, pentru sădi sâmburii unor pretexte de diversiuni electorale în continuare", a mai spus Rareș Hopincă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel