Rareș Bogdan: NextGenerationEU face din eurosistem cea mai validă construcție politică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Rareș Bogdan: Domnule Ciolacu voi fi la masă cu dvs. în Guvern din partea PNL
Rareș Bogdan: Domnule Ciolacu voi fi la masă cu dvs. în Guvern din partea PNL
Șeful Delegației EPP România din Parlamentul European, Rareș Bogdan, consideră că NextGenerationEU (NGEU) are potențialul de a transforma fundamental omenirea, deoarece reprezintă un model de bune practici. 

”O preocupare majoră a Popularilor Europeni este eficacitatea planului de redresare, maniera în care ieșim din pandemie. Toate premisele arată un proiect de succes, deoarece vom crea locuri de muncă, vom face din Europa un spațiu mai ecologic, mai rezistent la șocuri, puternic digitalizat. Toate deciziile luate de la debutul pandemiei, plus cele peste 2000 de miliarde de euro care reprezintă bugetul pe termen lung al UE plus NextGenerationEU, instrumentul temporar pentru redresare, vor arăta că eurosistemul este cea mai validă construcție politică”, a declarat eurodeputatul.

”Gândiți-vă că jumătate din acești bani sunt destinați modernizării prin cercetare și inovare, tranziție climatică, tranziție digitală, la care adăugăm programele din cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență”, a mai spus Rareș Bogdan.

Mecanismul de Redresare și Reziliență este pilonul central al NGEU și presupune împrumuturi și granturi de 723,8 miliarde de euro. Acești bani sunt alocați pentru a atenua impactul social și economic al pandemiei prin susținerea de reforme și investiții.

”Mecanismul este menit să ajute țările membre să construiască economii și societăți mai durabile, mai bine pregătite pentru tranziția către digitalizare și economii verzi. Din martie 2020 am priceput cu toții că lumea se va schimba, vrând-nevrând, iar Uniunea Europeană a arătat că solidaritatea, implicarea, empatia nu sunt vorbe goale. Cred că dacă valorile UE ar fi mediatizate pe tot globul, oameni ar deveni mai pacifiști, mai înțelegători, mai dornici să-și ajute semenii”, a concluzionat Rareș Bogdan.

*publicarea acestui text este cu sprijinul Grupului PPE

2. PPE, siglă... (ppe-sigla_17419500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel