Rareș Bogdan: Alegerile anticipate nu sunt o soluție. Președintele e foarte mâhnit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Rareș Bogdan a comentat într-o intervenție tv de duminică seara, la România tv, situația de după alegeri știind că PNL face o numărătoare paralelă a voturilor.

”Suntem extrem de rezervați. Am primit din 12 județe rezultate și o parte din București. PNL are  28,7%, ceilalți între 22 și 24%. Dar nu e relevant. Respect exit-poll-ul, dar nu ne entuziasmăm. Noi ne-am propus un rezultat de 25% care se pare că a fost depășit. Nu mai fac niciun fel de stimare până la sfârșit”, a spus Rareș Bogdan după încheierea votului.

- Ce faceți de mâine încolo? a întrebat moderatoarea emisiunii postelectorale de la România Tv.

”Noi am solicitat demisia doamnei Dăncilă din cauza dezastrului organizării votului din diaspora. Nu mai are legitimitate din punctul nostru de vedere. Dânsă se poate încăpățâna, dar nu va face decăt să prăbușească economia țării. Sunt dobânzi catastrofale. Noi suntem pregătiți să preluaăm guvernarea. Alegerile anticipate nu sunt o soluție pentru că nu se pot organiza cu 6 luni înainte de expirarea mandatului președintelui. Vom avea p discuție în BEX și vom lua o decizie după anunțarea rezultatelor finale.

Vreau să atrag atenția asupra blocării votului a peste 100 de mii de români din diaspora. La această oră, exact ca în urmă cu patru ani și jumătate, sunt români ridicați de jandarmerie, de poliție și de carabinieri în Italia, Spania, Franța. Oamenii trebuiau lăsați să voteze. Același lucru se întâmplă și la Institutul Cultural Român din Viena. Și e grev că anumiți consuli nu înțeleg că cei care erau la ora 21 acolo trebuie lăsați să voteze. 

Președintele este mâhnit, abătut și îngrijorat de organizarea dezastruoasă a votului în diaspora”, a mai spus Rareș Bogdan la România Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel