Raportare teste COVID în școli, platformă. DSP: Nu înseamnă că directorul trebuie personal să introducă datele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Directorii de şcoli ar urma să raporteze rezultatele tuturor testelor rapide antigen SARS-CoV-2 într-o platformă.

"Din informaţiile pe care noi le deţinem, toate şcolile vor avea personal medical, dacă nu vor avea în acest moment, în sensul în care ASSMB a dat asigurări că va repartiza personal medical în toate unităţile şcolare de pe raza Municipiului Bucureşti.

Responsabilitatea care este prevăzută la punctul 5 - termeni şi condiţii -, din acest ghid de utilizare a platformei revine conducătorului instituţiei şcolare în sensul în care dumnealui reglementează activitatea din unitatea şcolară. Nu înseamnă că directorul trebuie personal să introducă aceste date. În platformă, este pusă la dispoziţie o machetă, un tabel un Excel, care va trebui completat cu o serie de date pentru fiecare persoană testată în parte - fie că este vorba de un elev sau de cadrul didactic.

Noi când vorbim, vorbim o dată de recoltare şi de efectuarea testului rapid antigen SARS-CoV-2 şi vorbim de raportare, care presupune completarea unui tabel Excel care are câteva coloane cu date, respectiv rezultatul testului, data la care a fost recoltat şi data rezultatului, proba dispusă, dacă a fost conform metodologiei sau la cerere, dacă este vorba despre personal medical sau nu, CNP, numele persoanei, o adresă de e-mail şi un număr de telefon.

Aceste date trebuie completate într-un tabel care se încarcă în platformă. Noi am făcut această platformă pentru colectarea rapidă a datelor, nu pentru a fi trimise pe e-mail. A fost cea mai bună soluţie pentru a gestiona un volum imens de informaţii", a explicat Stela Popescu, reprezentantul DSP București, pentru Antena 3.

Vezi și: Testare COVID în școli. DPS, platformă pentru raportarea cazurilor destinată directorilor - DOCUMENT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel