Raport MCV. Dăncilă: Nu am greşit cu nimic din punct de vedere juridic
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Viorica Dăncilă/Foto Agerpres
Viorica Dăncilă/Foto Agerpres
Premierul demis Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD, a declarat luni că se aşteaptă ca raportul MCV al Comisiei Europene să fie unul pozitiv din punct de vedere al evaluării activităţii actului de guvernare şi a reafirmat că este împotriva amestecului politicului în justiţie.

"Mă aştept ca, din punct de vedere al evaluării actului de guvernare, raportul MCV să fie pozitiv. Din punct de vedere al Guvernului României, al meu, ca premier, consideră că nu am greşit cu nimic din punct de vedere juridic şi sper ca raportul MCV să reflecte acest lucru", a declarat Dăncilă la Parlament, la finalul unei şedinţe cu parlamentarii PSD, potrivit Agerpres.

Referitor la desfiinţarea Secţiei speciale, Dăncilă a arătat că acest aspect nu ţine de Guvern.

Desfiinţarea Secţiei speciale

"Desfiinţarea Secţiei speciale nu ţine de Guvern. A fost un referendum, în care Guvernul nu mai are voie să dea ordonanţe de urgenţă. Şi am spus de fiecare dată că nu permit nimănui din Guvern, cu atât mai puţin să fac eu acest lucru, să intervenim în actul de justiţie. Eu nu-mi asum să fac nimic în care să fie interferenţa politicului în justiţie. Noi suntem un guvern politic. Acţiunea noastră ar fi o acţiune politică în justiţie. Aceeaşi întrebare să i-o puneţi domnului Iohannis, pentru că dânsul a spus că desfiinţează Secţia specială şi tot dânsul a fost cel care a cerut demisia şefului DIICOT", a adăugat Viorica Dăncilă, întrebată despre desfiinţarea Secţiei speciale.

Marţea trecută, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare va fi prezentat public la începutul acestei săptămâni.

"Fiecare instituţie ne asumăm în dreptul nostru ceea ce facem şi nu facem pentru bunul mers al justiţiei", a declarat Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel