RAPEX are grijă de siguranța cumpărăturilor noastre online în interiorul UE. Află cum funcționează
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
72883564
72883564

Fie că vrem să cumpărăm o rochie, o pereche de pantofi sau chiar o jucărie, Uniunea Europeană ne garanteză că putem fi aproape siguri că produsele periculoase sunt din ce în ce mai puține. Și asta pentru că pot fi identificate și retrase de la vânzare foarte repede. De Ce News vă prezintă sistemul care permite acest lucru.

Este vorba despre un sistem de alertă rapidă pentru produsele nealimenatare periculoase (RAPEX). Numai în anul 2010, 2.244 de produse îndoielnice au fost interzise și retrase de pe piață sau chiar retrase de la consumatori (cu 13% mai mult față de 2009). Datele sunt incluse în raportul anual al RAPEX, publicat astăzi.

Statele membre au început să joace din ce în ce mai serios, iar afacerile europene iau din ce în ce mai serios responsabilitățile pe care le au față de consumator în ceea ce privește siguranța produselor. Este vorba despre o creștere a siguranței cu 200%.

Siguranța de la sursă a devenit un element de bază, iar tendința este de a porni cu verificarea acesteia încă din procesul de producție, chiar dacă fabricile nu se află pe teritoriul UE, ci în special în China.

Cu toate acestea, rezultatele monitorizării siguranței căștilor sportive de protecție, făcute publice tot astăzi, arată că aproape jumătate dintre acestea nu respectă normele de siguranță.

Citește și:

Cum se poate deosebi Viagra falsificată de cea originală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel