Rainer Seele, reales în funcţia de director general al OMV
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Consiliul de Supervizare al OMV AG l-a reales miercuri pe Rainer Seele, în vârstă de 59 de ani, în funcţia de preşedinte al Comitetului executiv şi director general, se arată într-un comunicat al grupului energetic austriac.

Mandatul lui Steele a fost astfel extins cu încă doi ani, până în 30 iunie 2022, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an, de comun acord.

Rainer Seele îndeplineşte funcţia de preşedinte al Board-ului executiv şi director general al OMV de la 1 iulie 2015.

Tot în şedinţa de miercuri a Consiliului de Supervizare al OMV, Johann Pleininger, în vârstă de 57 de ani, şeful operaţiunilor upstream, a fost reales membru şi adjunct al preşedintelui Board-ului executiv.

În ultimii ani, OMV a avut performanţe excepţionale. Acestea sunt rezultatul noii direcţii strategice adoptate de Comitetul executiv, cuplate cu o reducere susţinută a costurilor, care a dus la câştiguri record. Din 2015, rezultatul operaţional ajustat s-a dublat, iar producţia a crescut cu 40%. Consiliul de Supervizare aşteaptă cu nerăbdare să coopereze suplimentar cu Board-ul executiv, pentru a continua calea internaţională profitabilă de creştere", a afirmat preşedintele Consiliului de Supervizare al OMV, Wolfgang C. Berndt.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, iar Ministerul Energiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel