Data publicării:

Raiduri în Belgia: Escrocherie cu diamante rusești de 8 milioane de euro

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Poliția din Anvers a efectuat miercuri șase raiduri și patru arestări în cadrul unei anchete privind unele importuri de diamante suspectate a fi de origine rusă. 

Poliția din Anvers a efectuat miercuri mai multe acțiuni legate de importuri de diamante ce par a fi de origine rusă. 

Ancheta este prima legată de interdicția UE și a Grupului celor șapte (G7) de a importa diamante din Rusia, care a început la 1 ianuarie pentru a pedepsi Moscova pentru invazia sa în Ucraina. O interdicție mai largă privind pietrele de origine rusă importate prin țări terțe a început la 1 martie. Compania rusă de stat Alrosa este unul dintre cei mai mari mineri de diamante din lume. 

Investigația a fost lansată după ce oficialii vamali au confiscat diamante la sfârșitul lunii februarie, se arată în comunicat. Un purtător de cuvânt a declarat că au fost confiscate trei transporturi. 

Orașul belgian a fost timp de secole un centru mondial al diamantelor

Orașul belgian a fost timp de secole un centru mondial al diamantelor, în special pentru diamantele brute, deși 90% din lustruire se face acum în India. 

Surse familiarizate cu această chestiune au declarat că valoarea celor trei transporturi confiscate era de ordinul milioanelor de euro. O sursă a precizat că valoarea totală a fost de aproximativ 8 milioane de euro (8,64 milioane de dolari). 

Un purtător de cuvânt al procurorului a refuzat să comenteze valoarea combinată a transporturilor. În declarație, procuratura a adăugat că în timpul raidului au fost confiscate documente și suporturi digitale, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel