Rafila: Vaccin pentru persoanele VÂRSTNICE, ARMĂ în fața COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit, în cadrul evenimentului "Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie", organizat de DC MEDIA Group, despre vaccinul anti-COVID pentru vârstnici. 

"Vedem că persoanele vârstnice sunt mai expuse și dacă vreți o legătură între vaccinare și pandemie, există o recomandare ca să protejăm persoanele vârsnice cu acțiuni pulmonare, prin administrarea vaccinului pneumococic conjugat, care protejează de una dintre posibilele cauze de suprainfecție în infecțiile virale respiratorii, infecția pneumococică și din cauza aceasta este recomandabil ca acest vaccin să fi administrat la persoanele vârsnice care au comorbidități în zona pulmonară.

Pe de altă parte, se apropie sezonul gripal și avem nevoie de vaccin care se administrează în lunile octombrie și noiembrie și probabil că anul acesta Ministerul Sănătății va cumpăra, dacă va găsi, atenție, o cantitate mai mare, pentru că va exista interes din partea persoanelor vârstnice să se vaccineze, să evite o infecție simultană sau consecutivă cu coronavirus și cu virusul gripal, dar și celelalte categorii de populație", a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, în cadrul evenimentului "Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie", organizat de DC MEDIA Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel