Data actualizării:
Data publicării:

Rafila rupe tăcerea: A luptat împotriva vaccinării și s-a dus - în secret - să-și vaccineze copiii / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
România se află în topul rușinii. România a fost depășită de 174 state. Țara noastră a învins doar... Guineea Ecuatorială, Nigeria, Sudanul de Sud și Papua Noua Guinee.

În ceea ce privește rata de vaccinare, România se află pe ultimele locuri la nivel internațional. Astfel, într-o statistică la nivel mondial din 2023, cu privire la rata de vaccinare cu vaccinul DTP1 (difteric, tetanos, pertussis), România se află pe locul 175, doar patru țări având o rată de vaccinare mai redusă: Guineea Ecuatorială, Nigeria, Sudanul de Sud și Papua Noua Guinee! Dintre țările din spațiul european, cele mai apropiate sunt Bosnia-Herțegovina și Ucraina, aflate cu 23, respectiv 24 de poziții mai sus față de țara noastră.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătții, a vorbit despre avocații anti-vaccinării.

„A fost o manifestare abracadabrantă la Ministerul Sănătății, cu oameni agățați pe clădire care luptau împotriva obligativității vaccinului. Am întrebat: „de ce manifestați?! Că și eu am aceeași opinie. Nu vreau să facem vaccinarea obligatorie”.

George Simion a venit în fața sediului Ministerului Sănătății și a zis ceva de genul: „nu vă vaccinați copiii, puteți să-i intoxicați”, (așa scria pe pancarta cuiva). De fapt, asta a spus: „Bravo vouă că strigați acest mesaj”, dar apoi tot el a zis: „N-aș fi nebun să nu îmi vaccinez copiii”.

Câtă credibilitate au acești oameni?! Acești oameni nu fac altceva decât să manipuleze persoane puțin informate și o fac într-un interes politic. Nu vreau să politizăm, dar nu putem să nu-i arătăm cu degetul pe cei care generează suferință și moarte din cauza lipsei de informare sau lipsei de interes din societate”, a zis Alexandru Rafila.

„Nu pot să stau impasibil și să văd astfel de persoane care sunt duplicitare și folosesc astfel de sloganuri și lozinci pentru a obține capital electoral. Este total nepermis și imoral. Dacă întreg corpul medical reacționează, vom avea un rezultat pozitiv”, a mai zis Alexandru Rafila în cadrul podcastului Fain & Simplu cu Mihai Morar.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre „avocații anti-vaccinării care și-au vaccinat copiii”.

„Da, sunt oameni lipsiți de Dumnezeu. Știu o persoană celebră care, după ce a luptat împotriva vaccinării rujeolice, când a fost epidemie de rujeolă, s-a dus - în secret - să-și vaccineze copiii. Ce părere aveți despre astfel de persoane care spun ceva și fac cu totul altceva?! Astfel de persoane fac mult rău”, a mai zis Alexandru Rafila.

Youtube video image

VEZI ȘI: România 2009 vs. 2023. Rafila, operat de urgență în Viena - https://www.dcnews.ro/romania-2009-vs-2023-rafila-operat-de-urgenta-in-viena_933638.html

VEZI ȘI: Salariul lui Rafila. A absolvit facultatea în 1987 şi a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004 - https://www.dcnews.ro/salariul-lui-rafila-a-absolvit-facultatea-in-1987-si-a-obtinut-titlul-de-doctor-in-medicina-in-2004_933642.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel