Rafila, propus la Ministerul Sănătății, intervine în subiectul ”Nicușor Dan și vaccinul COVID-19”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Nicușor Dan / Foto: Facebook
Nicușor Dan / Foto: Facebook
Alexandru Rafila, propus la Ministerul Sănătății, a fost întrebat despre primarul Nicușor Dan, în contextul vaccinului împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

Alexandru Rafila, propus la Ministerul Sănătății în Guvernul Ciucă, a spus că nu există o contraindicație absolută legată de vaccinare, ci poate să existe doar o contraindicație temporară: „Ai o infecție virală, ești răcit, nu te duci să faci vaccinul. Te duci după ce te vindeci”.

Întrebat dacă Nicușor Dan este cumva răcit, Alexandru Rafila a răspuns astfel: „Nu știu exact care este afecțiunea pe care o are ca să pot discuta despre asta și, oricum, există Legea drepturilor pacientului. Chiar dacă aș ști ce afecțiune are, nu aș putea să vă spun.”

„Este normal să dea un exemplu, este un lider al comunității”, a mai spus Alexandru Rafila, citat de Mediafax.

Amintim că medicul Vasi Rădulescu îi transmisese lui Nicușor Dan că „nu e nevoie de analize pentru a se vaccina”, iar „trecerea prin boală + vaccin = imunitate grozavă”. „Ar conta enorm exemplul dumneavoastră pentru bucureşteni, pentru că nu v-aţi vaccinat încă. Aţi declarat că aţi avut boala şi vreţi să vă faceţi nu ştiu ce analize. Vă spun din capul locului că nu e nevoie să dozaţi anticorpii, iar studii solide arată că dacă vă vaccinaţi acum veţi avea o imunitate excelentă. Aşadar, repet: nu e nevoie de analize, iar trecerea prin boală + vaccin = imunitate grozavă. Vă cer ajutorul ca apoi să ajutăm alţi oameni pentru care dumneavoastră reprezentaţi un conducător. Dacă aveţi o nelămurire, o frică, nu ezitaţi să-mi scrieţi şi vă răspund cu drag”, scrisese medicul Vasi Rădulescu pe contul de Facebook.

Peste 66.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore

Peste 66.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, dintre care mai mult de 17.000 cu prima doză, a informat, marți, 23 noiembrie, CNCAV.

Astfel, din cele 66.539 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 17.497 au fost vaccinate cu prima doză, 24.761 cu cea de-a doua, iar 24.281 de persoane au primit a treia doză de vaccin.

În total, 7.651.441 de persoane au fost vaccinate în România cu prima doză, 7.251.451 cu schemă completă, iar 1.394.647 au primit și a treia doză.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 26 de reacții adverse, numărul total al acestora ajungând la 19.286 de la începutul campaniei de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel