Rafila: Kitul pe care fiecare român trebuie să-l aibă acasă. Ce conține
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Alexandru Rafila / Foto: gov.ro
Alexandru Rafila / Foto: gov.ro
Fiecare cetățean ar trebui să aibă la domiciliu "un kit, o mică trusă", a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul conferinței de presă de miercuri, 29 decembrie.

La conferința de presă realizată împreună cu dr. Adriana Pistol, șeful Centrului Național pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Transmisibile, pe tema Planului de măsuri pentru gestionarea valului cinci al pandemiei de COVID-19, ministrul Alexandru Rafila a venit cu "două seturi de recomandări, pentru populație și pentru angajatori".

În primul rând, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a atras atenția asupra importanței vaccinării: "Vaccinarea previne formele severe și decesele. Avem dovada că numărul deceselor este de 10 ori mai mic în cazul persoanelor vaccinate față de persoanele nevaccinate, iar transmiterea este mai mică, chiar dacă este posibilă."

"Este vital să respectăm măsurile de distanțare, igienă personală și portul corect al măștii. Testarea este un element esențial, îl încurajăm în toate felurile, fie că discutăm de persoanele simptomatice sau contacți, de testarea voluntară... Este importantă discuția rapidă cu medicul de familie în cazul oricăror simptome care ar putea să sugereze această boală.", a adăugat el. 

"NU tratamentului cu antibiotice, NU tratamentului cu antivirale care pot fi toxice - doar la recomandarea medicului.", a mai subliniat Rafila. 

Kitul pe care fiecare cetățean trebuie să-l aibă acasă

Potrivit celor afirmate în continuare de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, "important este ca fiecare cetățean să aibă un kit la domiciliu, o mică trusă, care să facă posibilă monitorizarea bolii."

Acest kit trebuie să conțină "un pulsoximetru și un termometru." "Sunt utile să le avem.", a precizat el. 

În ceea ce-i privește pe angajatori, Alexandru Rafila a vorbit despre "triajul zilnic al angajaților": "Orice persoană care prezintă simptomatologie trebuie îndrumată către un serviciu medical unde poate fi testată."

"E foarte importantă monitorizarea permanentă a stării de sănătate a angajaților; organizarea programului de lucru decalat pentru a evita aglomerarea spațiilor comune și a mijloacelor de transport implicit; încurajarea telemuncii; existența materialelor dezinfectante și a măștilor în spațiile unde oamenii își desfășoară activitatea; încurajarea vaccinării.", a mai spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel