Radu Tudor i-a atras ATENȚIA Ministerului Sănătății. Rafila INTERVINE: "A avut DREPTATE"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Radu Tudor - sursa: Facebook
Radu Tudor - sursa: Facebook
Medicul Alexandru Rafila a clarificat problema termenului "vaccin gripal", după atenționarea lui Radu Tudor la adresa Ministerului Sănătății. 

Jurnalistul Radu Tudor a arătat în emisiune mesajul de ultimă oră al Ministerului Sănătății în ceea ce privește vaccinul gripal. În timp ce-l citea, a ținut să atragă atenția Ministerului Sănătății pentru faptul că a folosit varianta de "vaccin gripal", pe care el a considerat-o greșită. Imediat după, prof. dr. Alexandru Rafila a clarificat situația. 

Radu Tudor: "O nouă tranșă de 500.000 de doze de vaccin ANTI-gripal, nu gripal va fi livrată astăzi de furnizori către DSP-uri. Pentru sezonul 2020 - 2021 Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin, ANTI-gripal, precizez eu... nu gripal! Următoarea tranșă de 1 milion 100 de mii de doze de vaccin ANTI-gripal, Ministerul Sănătății, că nu facem vaccin ca să ne îmbolnăvim de gripă, ci ca să combatem gripa, se va realiza în prima parte a lunii noiembrie".

Alexandru Rafila: "Vaccinul gripal... gripal se spune să știți, îmi pare rău. Acum Ministerul Sănătății chiar a avut dreptate, pentru că el conține bucăți din virus, nu conține anticorpi, dar vaccinarea ca acțiune, ca activitate, e corect, e vaccinare anti-gripală, ca să dăm o informație corectă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel