Data publicării:

Rafila explică de ce au CRESCUT cazurile de Covid-19. NU au fost terasele de vină

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Prof. Alexandru Rafila a explicat de ce a crescut numărul de cazuri de coronavirus după măsurile de relaxare.

„Aștept să văd ce se va întâmpla în zilele următoare. Nu din cauza tareaselor, ci datorită unei relaxări a măsurilor de protecție. S-a renunțat la mască. În America de Sud crește rapid. Sunt țări din zona noastră care au revenit la măsuri mai dure: Israel a închis școli. Iran, Rusia, fostele state sovietice, numărul de cazuri este în creștere. Brazilia are o situație paradoxală pentru că președintele recomandă să nu se țină cont de măsuri. Aducerea în zona politică a sănătății publice e foarte periculoasă. Victimele sunt oameni simpli”, a explicat Rafila, conform Mediafax.

Ce ar fi făcut Rafila dacă putea lua decizii

 

Întrebat despre măsurile luate de autorități pentru a combate răspândirea virusului, Rafila a spus că ar fi recomandat purtatul măștii de la începutul crizei.

„Dar degeaba recomandam atunci, pentru că nu existau măști. Principalul beneficiar al măștii este persoana infectată respirator și care nu mai împrăștie microorganisme. Aș fi închis școlile cu o săptămână mai târziu. Carantina a fost un lucru bun. A scutit Romania de o multiplicare foarte rapidă a virusului”, a argumentat medicul.

Românii vor fi riscul din vacanțe, nu invers

 

Cât despre vacanțe, Alexandru Rafila consideră că turiștii români vor fi un pericol pentru țările din Estul Europei în care vor călători, nu invers.

Un sfat este „să încerce să fie evitate aglomerațiile. Sunt curios cum se vor trece frontierele. Majoritatea vor prefera să meargă cu mașina. În unele insule grecești n-a fost niciun caz de COVID. Mai degrabă riscurile vor fi pentru greci”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel