Data actualizării:
Data publicării:

Rafila, mărturie din spital cu pacienţii Covid: Chestiune foarte PERICULOASĂ. Ce trebuie făcut

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Profesorul Alexandru Rafila, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti a povestit ce vede la spital în această perioadă în care a crescut îngrijorător numărul de infectări cu Covid-19.

"Nu am o imagine de ansamblu, dar văd la mine, că e cel mai mare spital din România până la urmă, Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş'. E foarte mare aglomeraţie, colegii care lucrează în zonele de primire a urgenţelor sunt epuizaţi precum şi cei care tratează direct pacienţii. Cred că e o chestiune foarte periculoasă pentru că dacă pacienţii de Covid sunt trataţi acum într-un număr limitat de spitale şi solicitarea este foarte mare, personalul medical poate să ajungă la o limită fizică, dacă vreţi, şi să nu mai facă faţă dacă solicitarea este extrem de mare.

Acest lucru trebuie luat în considerare şi găsită şi soluţia extinderii zonelor în care ar putea fi internaţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus", a povestit profesorul Rafila vineri seara, în direct la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel