Urmărește emisiunea live
RAFALE de alerte de COD GALBEN, 15 septembrie 2021. Zonele vizate de fenomenele severe imediate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
ANM a emis mai multe alerte meteo pentru mai multe județe.

ANM a emis mai multe alerte de Cod galben pentru ziua de miercuri, 15 septembrie 2020. 

Astfel, ANM a emis Cod galben de fenomene meteo periculoase pentru județul Buzău, zona de munte. Local se anunță frecvente descărcări electrice, averse ce vor depăşi 20...25 l/mp și  intensificări de scurtă durată ale vântului. Interval de valabilitate: 15.09.2021, între orele 13:55 - 15:00.

Un alt Cod galben a fost emis și pentru mai multe localități din județul Buzău: Buzău, Berca, Vernești, Vadu Pașii,Merei, Mărăcineni, Pârscov, Poșta Câlnău, Zărnești, Săgeata, Cochirleanca, Tisău, Lopătari, Cernătești,Beceni, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Săpoca, Mânzălești,Cozieni, Brăești, Unguriu, Măgura, Sărulești, Blăjani,Bozioru, Odăile, Cănești, Chiliile.  Interval de valabilitate: 15.09.2021, între orele 14.30 - 16:00.

Cod galben de fenomene meteo periculoase a fost emis și pentru județul Vâlcea, tot zona de munte. Pentru județul Vâlcea alerta e valabilă astăzi în intervalul orar 13:50 - 15:00.

Și județele Dâmbovița și Argeș se află sub avertizare de Cod galben de fenomene meteo periculoase. În zonele de munte vor fi frecvente descărcări electrice, local averse ce vor depăşi 25...30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, în intervalul orelor 15:00 - 16:30. 

Un alt Cod galben a fost emis separat pentru județul Vâlcea. Se referă la zona de munte de peste cota 1800 m și Horezu, Vaideeni, Voineasa și Malaia. Alerta este valabilă între orele 15:00 și 16:00. 

ANM, prognoza meteo pe o lună

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. 

Astfel, în săpătmâna 13.09.2021 – 20.09.2021 valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar. Prognoza meteo pentru celelelate trei săpătămâni, o poți vedea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel