Raed Arafat: Şapte paturi ATI de la Foişor, deja ocupate
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Guvernul României
Sursa: Guvernul României
Raed Arafat, şeful DSU, a anunţat că şapte paturi de terapie intensivă de la spitalul Foişor, care a devenit spital suport COVID-19, au fost ocupate deja. 

"Terapia intensiva mobila din curtea spitalului Victor Babes din Bucuresti este deja ocupata la capacitatea ei maxima de 8 paturi. Se continua transferul treptat al pacientilor din unitatile de primiri urgenta din Bucuresti spre Spitalul Foisor.

Deja au fost internati in spitalul Foisor pacienti pe 7 paturi ATI din cele 20 iar transferul din unutatile de primiri urgente va continua la interval de aproximativ 60-90 minute. In paralel, au sosit la Spitalul Foisor de la unitatile de primiri urgente si pacienti care au nevoie doar de oxigen pe sectie obisnuita.

Transferul va continua si pentru pacientii oxigeno-dependenti catre cele 90 de paturi din Spitalul Foisor", a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

"O decizie pe care aş lua-o oricând"

"Între a supăra şi a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, printr-o decizie care salvează vieţi, aleg în continuare decizia. Ştiu că am luat o decizie care va salva vieţi, asta cred că este ce am făcut ieri cu colegii mei. Îmi pare rău pentru disconfortul creat. Dar dacă cineva mă întreabă dacă ne-am întoarce în timp, eu cred că această decizie ar fi luată din nou. Cred că am învăţat pe partea de evacuare a unui spital lucruri care se pot aplica pe viitor. Decizia de evacuare este una pe care aş lua-o oricând, din nou. Asta înseamnă să tratezi o situaţie critică, aşa cum trebuie. Nu să stai să te gândeşti 'oare ce să fac, ca să nu supăr pe cineva'", a declarat Arafat sâmbătă. 

VEZI Raed Arafat, noi declaraţii după evacuarea spitalului Foişor. "Aş lua decizia din nou, oricând!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel