Data publicării:

Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, un nou termen în dosarul "Moşia Brătienilor"

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Radu Pricop, ginerele lui  Traian Băsescu, a cerut, joi, la Judecătoria Piteşti amendarea Prefecturii Argeş pentru că a cerut revizuirea cazului, precizează rtv.net.

Judecătoria Piteşti a rămas în pronunţare joi în privinţa cererii de revizuire a sentinţei privind reconstituirea dreptului de proprietate al unor moştenitori ai familiei Brătianu asupra unor terenuri din oraşul Ştefăneşti, cauză în care este implicat şi avocatul Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu.

Reprezentantul Comisiei Judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Argeş a susţinut în faţa instanţei că cererea de revizuire a fost formulată în termen legal şi a cerut admiterea ei. Aceeaşi solicitare de admitere a revizuirii a fost făcută şi de reprezentantul legal al Comisiei Locale pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Ştefăneşti.

Citește și: Tiberiu Nițu: Dosarul lui Radu Pricop, ginerelui lui Traian Băsescu, va fi soluționat de procurorii de la Crima Organizată-EXCLUSIV

În schimb, avocatul Radu Pricop, care îi reprezintă pe beneficiarii reconstituirii dreptului de proprietate, a susţinut că respectivele comisii sunt cele care au exclus-o din rândul moştenitorilor pe Eleonora Brătianu şi nu au revocat ulterior propriile hotărâri, deoarece acestea au fost legale. În plus, celălalt avocat al intimaţilor a susţinut că cererea de revizuire ar trebui să fie respinsă ca inadmisibilă, iar instituţiile care au formulat-o ar trebui să fie amendate pentru exercitarea abuzivă a drepturilor procesuale.

Retrocedarea terenurilor respective a făcut şi obiectul unui dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care Radu Pricop era urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ulterior, dosarul a fost transmis Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care a preluat ancheta în acest caz.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Argeş, cererea de revizuire a fost depusă la Judecătoria Piteşti încă din aprilie 2014, la solicitarea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Citește și: Radu Pricop, ginerele lui Băsescu, audiat într-un nou dosar

Deoarece nu exista un certificat de deces al Eleonorei Brătianu şi niciun certificat de moştenitor după aceasta, autorităţile din Argeş au solicitat Primăriei Brăila informaţii despre persoana respectivă. Din documentele primite de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a persoanelor Brăila reiese că Eleonora Brătianu s-a căsătorit cu Gheorghe Brătianu la data de 21 septembrie 1976 şi a decedat la data de 14 mai 2011.

"Astfel, în raport cu data la care s-a pronunţat sentinţa civilă nr.9148/2009 a Judecătoriei Piteşti (...), respectiv 23.12.2009, în considerentele căreia se reţine că Brătianu Eleonora este decedată, aceasta era în viaţă, decesul survenind ulterior pronunţării", se precizează în comunicatul Instituţiei Prefectului Argeş.

Presa a relatat că Radu Pricop a cumpărat, împreună cu alte persoane, de la urmaşii familiei Brătienilor, drepturi de moştenire asupra unui teren. După ce a câştigat mai multe procese în instanţă cu statul român, Radu Pricop şi partenerii săi au obţinut de la ANRP o despăgubire de 10 milioane euro, folosind însă documente false, susţin sursele media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel