RADET va primi 37, 10 milioane lei, la rectificarea bugetului Capitalei de lun
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
radet
radet

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) va primi 37,10 milioane lei pentru subvenţionarea căldurii - bani care vor veni de la bugetul de stat - faţă de nivelul aprobat iniţial în condiţiile în care întregul buget al Capitalei va fi rectificat în minus, conform unui proiect de hotărâre ce figurează pe ordinea de zi a şedinţei de luni, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit aceluiaşi proiect, bugetul Capitalei va fi diminuat cu suma de 207,5 milioane lei.

Municipalitatea subvenţionează cu 170 de lei preţul gigacaloriei pentru bucureşteni, restul de bani până la 318 lei - preţul de producţie al unei gigacalorii - urmând a fi suportat de consumatorul casnic. Producătorul ELCEN percepe 60% din acest preţ, iar RADET restul.

Conform proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Bucureşti pe 2011, bugetul RATB va fi mai sărac cu 19,73 de milioane lei, bani care vor fi luaţi de la activitatea de investiţii.

"Nu a putut fi acordată creşterea solicitată de RATB întrucât nu există temei legal şi economic pentru creşterea activităţii regiei în luna decembrie cu 37%", se precizează în proiect.

Principalul obiect al rectificării propuse în minus rămâne PMB, cu aproape 200 milioane lei faţă de ceea ce a fost aprobat la începutul anului, în scădere cu 17 procente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel