Data publicării:

Rachete de croazieră lansate de pe un submarin. Kim Jong Un a supravegheat personal misiunea

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters
Liderul nord-coreean a asistat la testarea rachetelor lansate de pe un submarin.

Conform informațiilor furnizate luni de agenția de presă de stat KCNA și preluate de Agerpres, liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat lansarea a două rachete de croazieră de pe un submarin. Această acțiune survine în contextul intensificării tensiunilor dintre Seul și Phenian. "Rachetele de croazieră au zburat spre cer deasupra Mării de Est... pentru a atinge ţinta insulei" duminică, a informat KCNA.

Este vorba despre rachetele Pulhwasal-3-31 despre care Coreea de Nord a declarat că le-a dezvoltat și testat săptămâna trecută. Testarea „Haeil-5-23”, un nume pe care Coreea de Nord l-a dat dronelor sale de atac subacvatice cu capacitate nucleară, a avut loc în apele din largul coastei sale de est.

În aceeași zi, armata sud-coreeană a raportat că a detectat rachete de croazieră lansate în apropierea apelor orașului Sinpo din Coreea de Nord.

În plus, KCNA a informat că liderul nord-coreean a inspectat progresul în construcția unui submarin cu propulsie nucleară. Acesta a subliniat importanța înarmării nucleare a marinei ca fiind o prioritate națională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel