Rabla pentru electrocasnice. Bugetul alocat etapei a III-a, epuizat în 90 de minute
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Veste PROASTĂ pentru români! Anunțul făcut astăzi de Ministerul Mediului
Veste PROASTĂ pentru români! Anunțul făcut astăzi de Ministerul Mediului
Bugetul alocat pentru etapa a treia a programului 'Rabla pentru electrocasnice' din acest an a fost epuizat în primele 90 de minute de la deschiderea sesiunii de selecţie, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), într-o postare pe Facebook.

'În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat', precizează sursa citată. Conform datelor centralizate de ministerul de resort, în această etapă au fost generate 50.480 de vouchere, dintre care: 14.519 pentru aparate de aer condiţionat (28,76%), 10.001 pentru uscătoare de rufe (19,81%) şi 25.960 pentru aspiratoare (51,43%). Reprezentanţii instituţiei menţionează că voucherele generate în această etapă vor fi activate marţi, 22 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare, după ora 14:00.

Etapa a treia a programului 'Rabla pentru Electrocasnice' 2021 a demarat vineri, la ora 10:00. Valoarea voucherelor acordate în această sesiune este de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Potrivit Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), pentru aparatele de aer condiţionat se poate preda un electrocasnic din aceeaşi categorie, pentru aspiratoare un electrocasnic echivalent, iar pentru uscătoarele de rufe orice electrocasnic vechi inclus în program. Programul 'Rabla pentru electrocasnice' - sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere. Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului 'Rabla pentru electrocasnice' este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.

VEZI ȘI Rabla pentru electrocasnice. AFM a aprobat 73.358 de vouchere în etapa a doua

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel