Rabinul-şef al Moscovei a demisionat din funcţie, după 30 de ani
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
sinagoga din Moscova
sinagoga din Moscova
Rabinul șef al Moscovei s-a retras din funcție, relatează Rador, care citează agenția Interfax. 

Pinchas Goldschmidt s-a retras din funcţia de rabin şef al Moscovei, pe care a deţinut-o aproape 30 de ani, în fruntea Sinagogii Corale din Moscova, o sinagogă a Comunităţii Evreilor din capitala rusă, fiind cel mai mare lăcaş de cult mozaic din oraş.

Pinchas Goldschmidt (născut la 21 iulie 1963) este rabinul şef al Moscovei, Rusia din 1993, slujind la Sinagoga Corală din Moscova. De asemenea, el a fondat şi a condus Curtea Rabinică din Moscova a Comunităţii Statelor Independente (CSI) din 1989, iar, din 2011, este preşedinte al Conferinţei Rabinilor Europeni (CER), care reuneşte peste şapte sute de rabini, de la Dublin până la Habarovsk.

Vă informăm că practic contractul rabinului Pinchas Goldschmidt a fost finalizat, iar acesta nu mai deţine funcţia de rabin şef al Moscovei, a declarat miercuri Serviciul de presă al Comunităţii Religioase Evreieşti din Moscova. La rândul său, rabinul Goldschmidt s-a adresat comunităţii evreieşti, adresându-i un mesaj plin de recunoştinţă.

Ce va face Goldschmidt în continuare

Prieteni, activitatea mea în Rusia ca rabin-şef al Moscovei a fost finalizată, deocamdată. A fost o mare onoare pentru mine să slujesc în Sinagoga Corală din Moscova şi să lucrez în beneficiul comunităţii evreieşti din Rusia în toţi aceşti ani. Vă doresc toate cele bune, ţinem legătură şi vă voi acorda sprijin fiecăruia dintre voi, a spus rabinul în discursul său. 

Olga Esaulova, purtătorul de cuvânt al lui Goldshmidt, a declarat pentru Interfax că decizia nu a fost una unilaterală, ea fiind luată de comun acord de comunitatea evreiască şi de rabin. Răspunzând la întrebarea cu ce se va ocupa acum Goldshmidt, ea a amintit că el continuă să fie preşedintele Consiliului Rabinilor Europei, fiind, în general, o persoană la mare căutare.

Esaulova a mai spus că în prezent rabinul locuieşte în Israel, unde sunt şi părinţii săi, dar mai şi călătoreşte mult. Recent presa rusă relata despre plecarea lui Goldschmidt din Rusia. El a explicat că a fost nevoit să plece, în urma internării tatălui său, care locuieşte în Israel şi care are nevoie de îngrijiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel