Quesadilla de vară, o opțiune foarte bună și gustoasă pentru mesele cu familia și prietenii. Rețeta unui bucătar celebru
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Bucătarul Joseph Hadad a explicat cum poți pregăti quesadilla de vară.

„A venit vara și nimeni nu prea mai vrea să piardă mult timp în bucătărie. Așa că, fie dacă vorbim de o masă din timpul săptămânii sau o întâlnire cu prietenii pentru un meci sau o petrecere în grădină, o quesadilla este o opțiune foarte bună și gustoasă de a umple masa. Și, mai mult de atât, este simplu de făcut. Dar trebuie să țineți cont de câteva reguli ușoare, pentru a obține rezultatele cele mai spectaculoase.

În primul rând, pentru ușurință și curățenie, cel mai bine este să folosiți o singură tortilla pe care să o împăturiți pe jumate în loc să folosiți două tortillas puse una peste alta. Pentru că după ce s-a prăjit bine pe o parte, quesadilla trebuie întoarsă pe cealaltă parte, este mult mai ușor să întoarceți una îndoită decât două puse una peste alta, care vor face să se împrăștie compoziția prin tigaie (și pe lângă). Și nu puneți prea multă compoziție, oricât de tentant ar fi. Aveți grijă să fie suficientă brânză, care va fi lipiciul quesadilliei, iar restul ingredientelor, oricare ar fi ele, carne, legume, fasole, etc, să fie puțin îndepărtate de margine”, a scris bucătarul Joseph Hadad pe blogul său.

Odată pusă în tigaie, „quesadilla trebuie gătită la foc mic pentru că tortilla este foarte subțire și se poate arde repede, însă ne interesează ca brânza să aibă timp să se topească. Nu vă grăbiți cu un foc mare pentru că oricum nu este nevoie de mult timp pentru a fi gata și o quesadilla arsă nu place nimănui”, a subliniat bucătarul. „Și dacă tot a venit vorba de umplutură, aici puteți fi oricât de creativi. Brânza este obligatorie și uneori suficientă. De un fel sau de mai multe, aceasta rămâne la latitudinea voastră. Pe lângă brânză, însă, puteți adăuga orice legume, carne, pește, fructe de mare, cam tot ce vă este poftă. Însă recomandarea principală este ca ingredientele să fie deja gătite, având în vedere timpul scurt pe care îl petrece quesadilla pe foc. Așadar, carnea, peștele, leguminoasele (fasole, năut, etc) trebuie preparate în prealabil. Legumele proaspete pot fi lăsate ca atare. Însă aveți grijă să nu puneți prea multe ingrediente, să lăsați gusturile să vorbească pentru ele și să se evidențieze. În plus, o altă atenție deosebită pe care trebuie să o acordați ingredientelor atunci când faceți o quesadilla, este ca acestea nu nu fie prea umede, prea zemoase, pentru că vor distruge crocănțeala tortilliei. Puteți chiar să ștergeți ușor cu un prosop de bucătărie ingredientele care par prea umede”, a mai scris acesta pe blogul său.

 

 

Citește și / Vești bune și rele pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Balanță, Fecioară, Pești. Discuții interesante pentru Scorpion

 

O Lună Plină va avea loc în semnul Săgetătorului pe 14 iunie. Până atunci, astrologul Daniela Simulescu a revenit cu noi previziuni pentru toate zodiile.

Luna tranzitează, pe 11 iunie, semnul Scorpionului. Emoțiile noastre vor fi mai intense ca de obicei, potrivit astrologului Daniela Simulescu. Peste câteva zile, vom avea Luna Plină în Săgetător, dar și o conjuncție Marte-Chiron în semnul Berbecului. 

Ne vom da seama că am fost înșelați undeva și vom simți cum ne lovește un val de dezamăgire, în același timp, ne vom da seama că nu mai știm în ce să credem, că nu mai știm ce este corect, ce este drept, a subliniat astrologul DCNews. Cel mai indicat ar fi să ne păstrăm calmul și să ne bucurăm de faptul că am putea avea șansa de a pune punct unui cerc vicios în urma revelațiilor avute.

„Pe 14 iunie avem o Lună Plină, de data aceasta în semnul Săgetătorului. Și va fi în careu cu Neptun. Cei cu marcaj mobil (Gemeni, Fecioară, Săgetător) vor resimți serios acest eveniment. Vor fi obligați să își dea seama dacă se încred în cine și în ce trebuie. Careul Lunii Pline cu Neptun le poate aduce unele dezamăgiri. Dacă vor reuși să se desprindă de ideile învechite, sextilul Lunii cu Saturn îi va ajuta să își contruiască un nou set de credințe și principii. Acel moment din an în care ne dăm seama dacă am avut dreptate dintr-un punct de vedere. Sau când hotărâm să facem următorul pas într-un anumit domeniu. Va fi destul de greu să fim siguri pe ceea ce decidem. Vom înota în gol”, a transmis Daniela Simulescu, astrolog DCNews şi redactor şef Astrosens.ro.  Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel