Putin: Voi mări salariile medicilor şi profesorilor universitari cu 200%
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
putin
putin

Premierul rus, Vladimir Putin, aflat în campanie electorală pentru alegerile   prezidenţialele din 4 martie, a promis, într-un articol publicat luni, că va mări considerabil salariile în sectorul public, pensiile şi ajutoarele sociale, reducând în acelaşi timp preţurile la bunuri imobiliare, relatează AFP. Putin se confruntă din decembrie cu o mișcare de contestare fără precedent de la sosirea sa la putere din 2 000.

Articolul, publicat în cotidianul Komsomolskaia Pravda, se referă la viitoarea politică socială a lui Putin dacă va fi ales preşedinte până în 2018.

El promite creşterea salariilor profesorilor de universitate şi ale medicilor cu 200 la sută, între 2013 şi 2018, precum şi mărirea burselor de studii, a pensiilor şi alocaţiilor familiale.

Pe de altă parte, dezvoltând sectorul construcţiilor, scăzând preţurile materialelor de construcţie şi dobânzile, Vladimir Putin promite o scădere între 20 şi 30 la sută a preţurilor bunurilor imobiliare în Rusia.

El dă asigurări de asemenea că va dezvolta ajutoare pentru cultură, va ameliora calitatea serviciilor municipale şi a educaţiei încă din creşe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel