Data publicării:

Putin țintește tot mai mulți civili. Cel puțin 3 persoane au murit după ce Kremlinul a bombardat o nouă școală din Ucraina

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Miercuri, o rachetă rusă a lovit o școală din orașul Nikopol din regiunea centrală ucraineană Dnipropetrovsk, ucigând cel puțin trei persoane, conform oficialilor ucraineni, transmite Reuters.

Guvernatorul regional, Serhiy Lysak, a menționat că școala a fost grav avariată.

"A fost recuperat trupul unei femei în vârstă de 60 de ani de sub dărâmăturile școlii gimnaziale din Nikopol. Acest atac cu rachetă a dus la pierderea a trei vieți", a transmis el prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram. În urma atacului au mai fost uciși și un bărbat în vârstă de 72 de ani și o femeie de 70 de ani.

Două persoane au fost rănite, iar una ar putea să fie încă sub dărâmături, conform serviciilor de urgență.

"Am constatat că victimele erau angajați ai instituției de învățământ", a scris ministrul de Interne, Ihor Klymenko, într-o postare pe Telegram, însoțită de imagini cu echipele de salvare căutând printre dărâmături.

Lysak a menționat că au fost deteriorate 50 de locuințe particulare și două facilități de infrastructură.

Rusia nu a comentat imediat incidentul. Kremlinul a negat că intenționează să atace deliberat civili, deși numeroase persoane au fost ucise în urma atacurilor aeriene rusești frecvente din Ucraina, după trimiterea a zeci de mii de trupe în februarie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel