Putin spune că „mobilizarea parțială se va termina peste două săptămâni“: Obiectivul Rusiei nu e să distrugă Ucraina. Nu regret invazia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres
Președintele rus Vladimir Putin a spus că nu are regrete privitoare la invadarea Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a spus „Nu” atunci când a fost întrebat dacă regretă conflictul din Ucraina. La o conferință de presă în Astana (Nursultan), capitala Kazahstanului, Putin a spus că obiectivul Rusiei nu este să distrugă Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu există planuri de o altă mobilizare militară în Rusia.

Acesta a spus că „mobilizarea parțială” pe care a anunțat-o luna trecută, despre care ministrul apărării a spus că vizează recrutarea a 300.000 de soldați, se încheie și se va termina în două săptămâni.

Până acum, 222.000 din cei 300.000 de rezerviști despre care Ministerul rus al Apărării a spus că vor fi chemați au fost mobilizați. Un total de 33.000 sunt deja în unități militare, iar 16.000 sunt implicați în operațiunea militară din Ucraina, conform Al Jazeera.

CITEȘTE ȘI     -     Începe bătălia pentru Herson. Curtifan: Putin este un animal încolțit/ Turcia a rămas una din ultimele posibilități

Ce a făcut Putin cât timp l-a așteptat pe Erdogan. Președintele turc a întârziat din nou la întâlnire

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a lăsat din nou așteptat pe liderul rus Vladimir Putin, la o întâlnire oficială, scrie Obozrevatel.

În filmare, se poate observa cum președintele Rusiei răsfoiește nervos mai multe hârtii pe care le are în mână, așteptându-l pe omologul turc, Recep Tayyip Erdogan. Negocierile personale dintre Erdogan și Putin au avut loc în 13 octombrie în cadrul Summit-ului Conferinței privind cooperarea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia de la Astana (Kazahstan). Întâlnirea a durat aproximativ o oră și jumătate.

Mass-media de propagandă rusă a venit deja cu o scuză pentru motivul pentru care Vladimir Putin a fost nevoit să îl aștepte pe președintele turc. Potrivit Rusiei, liderul de la Kremlin a venit pur și simplu mai devreme (vezi imaginile AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Noi tensiuni între Kiev și Budapesta, după ce Ucraina a demolat un monument maghiar din orașul Muncaci: E regretabil că faceți asta în timp ce vă primim refugiații!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel