Putin şi Xi Jinping, moment de destindere. Au gătit și-au băut împreună FOTO
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 11 sep 2018, 19:50
WhatsApp
Moment de destindere la forumul economic din Extremul Orient cu Vladimir Putin şi Xi Jinping în prim plan.

Preşedinţii rus şi chinez, Vladimir Putin şi Xi Jinping, şi-au oferit marţi un moment de destindere cu 'blinî' (un fel de clătite mai mici, dar mai groase) şi vodcă, în marja unui forum economic care are loc în Extremul Orient rus, informează AFP.

Reuniţi la Vladivostok pentru a discuta despre legăturile economice bilaterale şi Coreea de Nord, cei doi lideri au preparat 'blinî' în faţa camerelor de filmat şi au băut câte un gât de vodcă. În imaginile difuzate de mass-media oficiale (kremlin.ru), preşedintele rus şi omologul său chinez pot fi văzuţi purtând câte un şorţ de bucătărie, în timp ce întorceau în tigaie 'blinî' pe care le mâncau cu caviar, înainte de a ciocni.

Mai devreme în timpul zilei, preşedintele chinez şi-a exprimat satisfacţia pentru legăturile dintre cele două ţări, afirmând că 'prietenia lor nu va înceta să se consolideze'.

Nu este prima dată când Vladimir Putin şi Xi Jinping se lansează într-un mic exerciţiu de gătit. În iunie, în timpul unei vizite întreprinse în China, preşedintele rus, aflat mereu sub ochiul prezent camerelor de filmat, a preparat un 'blin' pe care l-a gustat Xi Jinping.

Întrevederea dintre preşedinţii rus şi chinez coincide cu începerea, marţi, a celor mai ample manevre militare organizate de Rusia după dezmembrarea URSS, exerciţii la care participă de asemenea China şi Mongolia. Exerciţiile - denumite 'Vostok-2018' ('Est-2018') - se desfăşoară în Siberia Orientală şi în Extremul Orient rus.

Vezi și: Preşedintele chinez Xi Jinping, în Rusia. Summit la care este invitat Kim Jong UnGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?