Putin și Șoigu, înjurați de doi colonei ruși, după eșecul din Ucraina. "Nenorocitul de Putin" / "Un măscărici" - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin și Șoigu, înjurați de către doi colonei ruși, după eșecul din Ucraina. "Nenorocitul de Putin" / "Un măscărici" / Foto: Kremlin.ru
Putin și Șoigu, înjurați de către doi colonei ruși, după eșecul din Ucraina. "Nenorocitul de Putin" / "Un măscărici" / Foto: Kremlin.ru
Doi colonei ruși au fost interceptați când îi criticau dur pe Vladimir Putin și Serghei Șoigu pentru eșecul din Ucraina.

Doi colonei ruși în serviciu au fost interceptați în timp ce îl criticau dur pe Vladimir Putin și pe ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu, din cauza eșecului din Ucraina, scrie Daily Mail.

Izbucnirile lor, dintr-un apel privat, arată o profundă divergență între personajele-cheie ale războiului din țara vecină. Putin este învinuit de către cei doi colonei că nu a atacat parlamentul ucrainean și alte puncte-cheie ale puterii de la Kiev, în timp ce Șoigu este criticat pentru incompetența sa militară. În plus, aceștia sugerează că armata rusă a suferit pierderi devastatoare în Ucraina, care nu au fost recunoscute oficial de autoritățile de la Moscova.

Cei doi ofițeri interceptați de serviciile secrete ucrainene sunt coloneii Maxim Vlasov, în vârstă de 42 de ani, și Vitali Kovtun, în vârstă de 47 de ani, potrivit sursei citate, iar interceptarea a fost întâi făcută publică de Radio Svoboda.

Discuția dintre cei doi colonei

Discuția dintre cei doi este plină de înjurături, astfel încât nu a putut fi redată cuvânt în cuvânt, din cauza limbajului prea vulgar.

"Trebuia să trimită naibii o rachetă la Kiev, care să lovească Rada Supremă", a spus colonelul Vitali Kotvun în convorbirea interceptată. "De ce n-a lansat? De ce? Nu înțeleg, nenorocitul de Putin!", a mai adăugat el.

"Lovește Kievul, lovește centrul orașului, Rada Supremă și clădirea guvernului. Probabil că nu mai e nimeni important acolo, dar clădirile vor fi distruse și va vedea toată lumea.", a continuat apoi Kotvun.

Șoigu, numit un „un profan incompetent... un măscărici”

 

În plus, colonelul Vlasov a spus despre Serghei Șoigu că este "un profan incompetent... un măscărici".

Kovtun îi spune prietenului său: "Șoigu este doar rahat. Nu sunt suficienți soldați cu contract... desigur că nu sunt, de unde naiba ar veni?".

El s-a plâns că soldații ruși erau plătiți cu doar 30.000 de ruble pe lună, adică mai puțin de 450 de euro,  la începutul războiului.

"De unde naiba să-i recrutezi?", a spus acesta.

Serghei Șoigu mai este învinuit și pentru că a adunat în jurul său ofițeri din cadrul Ministerului pentru Situații de Urgență, pe care l-a condus înainte.

"El nu a lucrat deloc în armată", s-a revoltat colonelul Vlasov.

Replici halucinante: Cheltuiește nenorocitele de bombe, la naiba, sunt o mulțime, doar aruncă-le! 

 

Nici generalul Alexander Dvornikov, cunoscut drept măcelarul din Siria, nu a scăpat de criticile celor doi colonei. Dvornikov este un "idiot legendar", în opinia acestora.

Eșecul de a captura Kievul și de a folosi rachete grele, care ar fi provocat un adevărat dezastru în Ucraina, îi face furioși pe cei doi colonei.

"Cheltuiește nenorocitele de bombe, la naiba, sunt o mulțime, doar aruncă-le! Chiar dacă nimeresc ținta greșită, lasă-i să înceapă să se teamă, dă-le dr*cu de gări, de căi ferate, de drumuri.", spune unul dintre ei.

Când ar fi avut loc discuția dintre cei doi

 

Momentul exact al interceptării nu este cunoscut, dar dialogul celor doi colonei ar fi avut loc după scufundarea crucișătorului Moskva, pe 14 aprilie, deoarece cei doi pomenesc acest lucru în discuția lor.

"Au distrus crucișătorul, l-au scufundat, de ce nu ne răzbunăm? Bombardează Kievul! Dar nu, n-au făcut-o. Și ce ne spune asta? Că nu le pasă de noi", a spus col. Kotvun.

"Trebuie să fii un mare nenorocit să nu ripostezi la bombardarea satelor noastre. În momentul în care ne-au bombardat satele, trebuia să răspundem, o rachetă să fie lansată", a mai spus Kotvun.

Rusia ar fi suferit pierderi uriașe în Ucraina

 

Despre numărul morților din război, Vlasov a spus: "Pierderile sunt groaznice, băieții noștri... la naiba.". El a comparat pierderile cu cele din războiul dintre Uniunea Sovietică și Finlanda, în 1939-1940. Nu este clar dacă asta înseamnă că rata mortalității pe săptămână sau lună este aceeași, dar în timpul acelui război pierderile sovietice au fost estimate la 126.875, în trei luni și jumătate.

Până acum, Rusia nu și-a prezentat bilanțul pierderilor din Ucraina. Estimările de la Kiev sugerează o pierdere probabilă de aproximativ 30.000 de soldați ruși.

Cei doi colonei au fost contactați de jurnaliști

 

Jurnaliștii de la Radio Svoboda au încercat să ia legătura cu cei doi colonei. Ei i-au prezentat colonelului Kovtun fragmente din convorbire, în special acele părți în care l-a atacat pe Serghei Șoigu.

”Nu-mi pasă, vă fac plângere la FSB și aia e”, a răspuns Kovtun. Colonelul Vlasov a refuzat să comenteze pe marginea interceptării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel