Putin se pregătește de o posibilă nouă pandemie. A dat ordin ca autoritățile să poată pregăti teste pentru un nou virus în 4 zile
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin a dat ordin autorităților din Sănătate să asigure pregătirea testelor în cazul unei noi pandemii în patru zile.

În cazul apariției unui nou virus, similar cu Sars-Cov-2, Rusia ar trebui să fie pregătită să dezvolte sisteme de testare în termen de patru zile și să creeze un vaccin cât mai curând posibil, a declarat președintele rus Vladimir Putin, transmite Interfax.

„În cazul unui virus la fel de periculos ca Sars-Cov-2, sau poate mai periculos, Doamne ferește, Rusia ar trebui să fie pregătită în termen de patru zile pentru a-și dezvolta propriile sisteme de testare și în cel mai scurt timp pentru a crea un vaccin intern eficient și pentru a începe producția sa în masă. ",a declarat Putin în timpul mesajului adresat miercuri Adunării Federale.

În plus, potrivit lui, în Rusia „trebuie să existe un scut puternic și de încredere în domeniul siguranței sanitare și biologice”.

"Este necesar să se asigure independența Rusiei în producerea întregii game de vaccinuri, substanțe pentru produse farmaceutice, inclusiv medicamente împotriva infecțiilor rezistente la generația actuală de antibiotice. Acest lucru trebuie făcut cu utilizarea maximă a echipamentelor rusești. Ne-am stabilit aceste sarcini pentru noi înșine și pentru a realiza aceste sarcini definim perioada - până în 2030.", a spus Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel