Data actualizării:
Data publicării:

Putin recunoaște că Prigojin a murit. Ce a spus despre fostul lider al mercenarilor Wagner

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele Putin a făcut primele comentarii despre prăbuşirea avionului la bordul căruia se presupune că s-ar fi aflat şi liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin.

Preşedintele Putin a făcut primele comentarii despre prăbuşirea avionului la bordul căruia se presupune că s-ar fi aflat şi liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin. Putin a transmis condoleanţe, descriindu-l pe Progojin drept "un om talentat, care a făcut unele greşeli".

"Mai întâi, aş vrea să transmit sincere condoleanţe familiilor tuturor celor care au murit. Este întotdeauna o tragedie şi dacă informaţia se confirmă, că avionul avea angajaţi ai grupului Wagner, aş vrea să subliniez că sunt persoane care au adus o contribuţie semnificativă cauzei noastre comune, luptând împotriva regimului neonazist din Ucraina. Ne vom aminti asta, nu vom uita niciodată" - a spus Putin.

În pofida declaraţiilor lui Putin, există suspiciuni că şeful Wagner a fost ucis deliberat, ca răzbunare pentru scurta revoltă pe care a condus-o împotriva liderilor armatei ruse, în iunie, scrie BBC.

Este probabil ca liderul Wagner, Evgheni Prigojin, să fi fost ucis în incidentul aviatic de miercuri, afirmă Pentagonul

Departamentul american al Apărării afirmă că este probabil ca liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, să fi fost ucis în incidentul aviatic de miercuri. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că evaluarea iniţială a Statelor Unite este că Evgheni Prigojin se afla în avionul privat care s-a prăbuşit miercuri.

El nu a opinat cine ar putea fi responsabil pentru moartea lui Prigojin, însă a afirmat că informaţiile conform cărora o rachetă sol-aer ar fi doborât avionul sunt inexacte. Au apărut mai multe teorii - inclusiv posibilitatea ca o explozie la bord să fi cauzat prăbuşirea, iar oficialii occidentali se aşteptau ca preşedintele rus, Vladimir Putin, să se răzbune pe şeful Wagner pentru revolta din iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel