Putin face o declarație halucinantă despre protestele din Ucraina
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vladmir putin
vladmir putin

Președintele Vladimir Putin apreciază că protestele de amploare ce se desfășoară în Ucraina nu ar trebui descrise ca fiind o revoluție pentru că seamănă, mai degrabă, cu un "pogrom".

Liderul de la Kremlin crede că manifestațiile nu au nicio legătură cu decizia Ucrainei de a nu semna acordul de asociere la UE, în favoarea consolidării relațiilor economice cu Rusia.

"Acest proces politic inter este o tentativă a opoziției de a destabiliza actuala conducere legitimă a țării", a declarat Putin în timpul unei vizite oficiale în Armenia, potrivit Ria Novosti.

Președintele Rusiei atrage atenția că demonstrațiile de la Kiev sunt parte a unei strategii care țintește alegerile prezidențiale din 2015. "Aceste acțiuni sunt pregătite, în opinia mea, nu în contextul actualelor evenimente, ci pentru campanie electorală din 2015.

Viktor Ianukovici a câștigat la limită, în februarie 2010, un mandat prezidențial de cinci ani.

Ucrainenii protestează din data de 21 noiembrie împotriva deciziei Guvernului de la Kiev de a nu semna tratatul de asociere la UE, hotărâre programată pentru 29 noiembrie, în Lituania. Autoritățile au răspuns violent, sămbătă dimineață, și i-au bătut pe ucrainenii care protestau pașnic în centrul Kievului. De asemenea, mai mulți jurnaliști au fost răniți în urma confruntărilor dintre protestatari și forțele de ordine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel