Putin nu a fost invitat de Polonia la ceremoniile de la Auschwitz
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele rus Vladimir Putin nu a fost invitat la cereomoniile care marchează 70 de ani de când trupele sovietice au eliberat lagărul de exterminare nazist Auschwitz. Liderul rus acordă o mare importanță tuturor ceremoniilor dedicate celei de-a doua conflagrații mondiale, a arătat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cel care a anunțat că Putin nu se va deplasa în Polonia.

Peskov a arătat că Vladimir Putin nu va fi prezent la ceremonie, din moment ce nu i-a fost înaintată o invitație. 

Relațiile Rusiei cu Vestul și partenerii săi central și est europeni cunosc cea mai gravă deteriorare de la terminarea Războiului Rece, pe fondul crizei ucrainene. 

Unul dintre mai vocali critici ai rolului avut de Rusia în destabilizarea Ucrainei a fost Polonia, țară gazdă a unui element din scutul antirachetă, care va servi și drept centru de comandă al noului comandament NATO în Estul Europei.

Surse citate de Reuters spun că Putin nu va asista la adunarea liderilor mondiali de la Auschwitz  din cauza neîncrederii provocate de criza ucraineană.

Polonia este conștientă de consecințele politice domestice care ar decurge dintr-o invitație remisă lui Putin, au arătat sursele citate.

Prima țară UE care încalcă "embargoul" impus lui Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel