Data publicării:

Putin începe recrutarea de toamnă. Ce va face cu viitorii soldați

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un alt val de recrutare în Rusia începe la 1 octombrie, dar armata i-a liniştit pe viitorii soldaţi că nu vor fi trimişi spre războiul din Ucraina, relatează vineri DPA.

Noii recruţii vor fi chemaţi pentru serviciul militar de bază de 12 luni, dar acesta nu va fi efectuat în zona de război, a declarat contraamiralul Vladimir Ţimlianski, responsabil pentru recrutare la Statul Major General.

Sunt destui voluntari care fac serviciul militar şi "efectuează sarcinile corespunzătoare" în Ucraina, a precizat el. În Rusia sunt două valuri de recrutare pe an. Conform Statului Major, bărbaţii ar trebui să se întoarcă acasă după serviciul militar. Cu toate acestea, ei se pot angaja de asemenea pentru operaţiuni de luptă în Ucraina cu contract.

Ţimlianski nu a oferit cifre concrete despre numărul de noi recruţi chemaţi pentru îndeplinirea serviciului militar în timpul recrutării de toamnă. De obicei, ei sunt aproximativ 120.000. În primăvară, au fost chemaţi 147.000 de bărbaţi, a spus el.

Potrivit cifrelor oficiale ruse, aproximativ 300.000 de voluntari s-au înscris pentru serviciul militar în ultimele luni. În plus, 300.000 rezervişti au fost convocaţi în timpul unei mobilizări parţiale anul trecut.

Citește și - Putin face o nouă mutare cu regiunile anexate în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat joi o lege prin care stabileşte ca data de 30 septembrie să fie marcată de acum oficial ca 'Ziua reunificării' cu Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, cele patru regiuni din estul şi sudul Ucrainei anexate de Kremlin acum un an, potrivit EFE. 

Vladimir Putin prezentase această iniţiativa în Dumă de Stat (camera inferioară a parlamentului federal) după ce Moscova organizase primele alegeri în regiunile respective în conformitate cu legislaţia rusă la începutul lunii septembrie.

Data de 30 septembrie 2022 'a rămas în istorie' ca ziua aderării celor patru regiuni ucrainene la Federaţia Rusă, potrivit unei note explicative publicate joi de autorităţile ruse pe portalul de informaţii juridice al guvernului. În opinia Kremlinului, aceste patru regiuni au revenit în componenţa Rusiei în virtutea 'exprimării voinţei populare a milioane de oameni şi a exercitării dreptului lor inalienabil de a-şi decide statutul politic în mod liber şi fără ingerinţe externe'. Vezi mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel