Data actualizării:
Data publicării:

Putin i-a mulțumit lui Lukașenko pentru că a împiedicat intrarea trupelor Wagner în Moscova

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Președintele rus Vladimir Putin i-a mulțumit lui Lukașenko, după ce acesta a negociat cu Evgheni Prigojin pentru a opri rebeliunea.

Biroul de presă al președinției din Belarus a declarat că Vladimir Putin i-a mulțumit liderului de la Minsk pentru negocierile avute cu șeful Wagner, Evgheni Prigojin, care a acceptat să-și retragă mercenarii după ce a discutat cu Lukașenko, conform The Guardian.

„Astăzi, la ora 21, președinții au vorbit din nou la telefon. Președintele Belarus l-a informat pe președintele Rusiei în detaliu despre rezultatele negocierilor sale cu autoritățile Wagner PMC”, se arată în comunicat. „Președintele Rusiei i-a mulțumit colegului său din Belarus pentru efortul depus”, se arată în informare.

VEZI ȘI      -      Au fost împușcături în Rostov. Oamenii au fugit în toate direcțiile. Prigojin pleacă acasă/ video

Kremlinul nu a făcut încă declarații publice cu privire la negocieri.

Anterior, biroul de presă al președintelui Aleksandr Lukașenko a precizat că acesta a purtat negocieri cu Evgheni Prigojin, șeful Wagner, pentru a opri rebeliunea din Rusia și avansul trupelor sale către Moscova.

Apoi, însuși Prigojin, într-un mesaj transmis pe canalul său de Telegram, a confirmat cele precizat de președinția belarusă, motivându-și gestul prin nevoia de „a evita vărsarea de sânge”.

CITEȘTE ȘI       -      Joe Biden, prima mișcare după rebeliunea din Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel