Putin, FURIOS după un incident grav din Rusia. A declarat stare de URGENȚĂ
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat stare de urgență după ce 20.000 de tone de motorină s-au scurs într-un râu, în Cercul polar arctic.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat stare de urgență după ce 20.000 de tone de motorină s-au scurs într-un râu, în Cercul polar arctic, conform BBC.

Scurgerea s-a întâmplat după ce un rezervor cu combustibil al unei centrale electrice a cedat vineri, lângă orașul siberian Norilsk.

Situația a apărut pe social media și apoi pe masa oficialilor

Liderul rus a fost enervat de faptul că a aflat despre întâmplare abia la două zile de la incident. „De ce agențiile guvernamentale află abia la două zile după întâmplare?”, l-a întrebat Putin pe șeful centralei electrice, Sergei Lipin. „Vom afla despre situațiile de urgență de pe rețelele de socializare?”.

Guvernatorul regiunii, Alexander Uss, îi spusese anterior președintelui Putin că a devenit conștient de revărsarea motorinei tocmai duminică, după ce „informații alarmante au apărut pe rețelele de socializare”. Putin a ordonat o investigație, iar managerul centralei a fost reținut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel