"Putin este grav bolnav și arată ca un hamster". Ce probleme de sănătate ar avea, de fapt, "Vlad Otrăvitorul"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
"Putin este grav bolnav și arată ca un hamster". Ce probleme de sănătate ar avea, de fapt, "Vlad Otrăvitorul" / Foto: Kremlin.ru
"Putin este grav bolnav și arată ca un hamster". Ce probleme de sănătate ar avea, de fapt, "Vlad Otrăvitorul" / Foto: Kremlin.ru
"Vladimir Putin este grav bolnav și a ajuns să semene cu un hamster". Află în articol cine a făcute aceste afirmații. 

John Sweeney, un cunoscut jurnalist de investigație britanic care îl urmărește de mult timp pe președintele rus Vladimir Putin, a scris în noua sa carte că liderul rus arată "grav bolnav", cu obrajii umflați, care îl fac să semene cu un hamster.

În viitoarea sa carte care va fi lansată pe 21 iulie, "Killer in the Kremlin", Sweeney a descris schimbările pe care le-a observat în comportamentul și aspectul fizic al lui Putin, despre care a spus că îl sperie. El a susținut că utilizarea steroizilor ar putea fi responsabilă pentru schimbările suferite de către Putin, menționând că președintele ar fi putut începe să ia medicamentele cu ani în urmă pentru a trata o leziune la spate suferită după căderea de pe cal. Potrivit lui Sweeney, acest lucru ar fi putut duce la un abuz de steroizi, care poate provoca o serie de probleme de sănătate, cum ar fi leziuni majore ale organelor și tumori.

Zvonurile despre sănătatea lui Putin circulă intens de câteva luni. Unii oameni au au vorbit despre filmările cu președintele rus în care acesta apărea tremurând sau tensionat, ca dovadă că ar putea avea boala Parkinson, chiar dacă unii experți medicali au contestat astfel de discuții.

"Este posibil ca Vlad Otrăvitorul să fi ajuns să se otrăvească?"

În aprilie, un raport de investigație al Proekt Media a susținut că Putin a fost însoțit de mai mulți medici, inclusiv de un chirurg de cancer tiroidian, în călătorii din 2016 până în 2019. Raportul mai spunea că Putin ar fi fost operat cu câțiva ani în urmă, dar nu spunea în mod direct dacă el a fost diagnosticat cu cancer sau cu o altă boală. În cartea sa, Sweeney a spus că otrăvirea cu steroizi ar putea să-l afecteze pe Putin.

"Este posibil ca Vlad Otrăvitorul să fi ajuns să se otrăvească? Este.", a scris Sweeney. "Nu este un om bun. Și asta ridică o întrebare. Oare Vladimir Putin, știind că nu mai are mult de trăit, ne-ar ucide pe toți?", s-a întrebat jurnalistul.

Sweeney scrie că a fost martor la un abuz de steroizi în cazul unui gangster britanic care a luat atât de mult încât în ​​cele din urmă "a murit când propria inimă i s-a zdrobit". Natura "hiperagresivă" manifestată de Putin în ultimele luni i-a amintit scriitorului de "furia" gangsterului respectiv.

"Putin din 2022 arată ca un hamster, cu obrajii îndesați, nesănătos"

Amintindu-și o perioadă în care l-a întâlnit personal pe Putin în timp ce raporta pentru BBC în 2014, Sweeney a spus că liderul la acea vreme părea "suplu" și a vorbit "calm" cu el. Dar în timp ce  Vladimir Putin de acum ani "arăta ca un dihor sau o reptilă, cu fața subțire, slab", Putin din 2022 "arata ca un hamster, cu obrajii îndesați, nesănătos".

Ar putea Putin, care a fost mult timp acuzat că a ordonat otrăvirea criticilor administrației sale, să se fi otrăvit fără să vrea? Sweeney a spus că este plauzibil.

"Și o astfel de soartă ar fi atât de sumbră, ironică, cât și amuzantă, ha-ha, atâta timp cât Pacientul de la Kremlin nu ar deține controlul asupra celui mai mare arsenal de arme nucleare din lume, oricât de ruginite ar fi acestea. Dar el are.", a scris el.

Newsweek a contactat ministerul rus de externe pentru comentarii, dar nu a primit încă o reacție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel