Putin, distracție ciudată. Discurs simulat al lui Olaf Scholz în care acesta spune că Germania nu s-a descurcat prea bine fără gazul. "Spune adevărul"
Experţii ruşi în inteligenţă artificială îl distrează pe Putin cu o imitaţie a cancelarului german Olaf Scholz.
Preşedintele rus Vladimir Putin se distrează într-un mod ciudat. Acesta a vizionat un discurs simulat al cancelarului german Olaf Scholz, creat cu ajutorul inteligenţei artificiale, transmite Agerpres, citând dpa.
La finalul unui scurt videoclip difuzat de agenţia de presă de stat RIA, liderul de la Kremlin pare foarte amuzat de realizarea "deepfake" - un fals avansat, posibil cu ajutorul tehnologiei informatice.
Scholz pare să recunoască faptul că Germania nu s-a descurcat prea bine fără gazul rusesc. După ce exprimă unele sentimente antiamericane dintr-un film rusesc de acţiune, versiunea falsificată a cancelarului spune: "Am vrut să renunţăm la gazul rusesc. Dar, vorba unui clasic rus, 'am vrut ce era mai bun, însă a ieşit ca de obicei'".
Replica binecunoscută ruşilor îi aparţine fostului premier rus Viktor Cernomîrdin, care a condus guvernul de la Moscova din 1992 până în 1998.
"Spune adevărul", a comentat Putin despre falsul Scholz.
Putin și Lukașenko, umiliți de un aliat din OTSC. De nervi, liderul de la Kremlin și-a aruncat stiloul. Cel din Belarus a rămas cu gura căscată
Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko și-au pierdut un aliat, în încercarea lor de a-și asigura sprijinul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, întrucât premierul Armeniei a refuzat să semneze o declarație comună din cauza conflictului propriu al țării sale cu Azerbaidjan.
Tensiunile au izbucnit rapid la un summit condus de ruși, deoarece Vladimir Putin a refuzat să-și sprijine aliatul, pe Armenia, în conflictul cu Azerbaidjan. Ca răspuns, prim-ministrul Armeniei nu a semnat declarația finală a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (alianța militară OTSC), umilindu-l atât pe liderul rus, cât și pe liderul din Belarus, Alexandr Lukașenko. Cei doi au rămas zguduiți, deoarece nu au reușit să aducă Armenia la bord, pe fondul scăderii sprijinului pentru războiul lor comun împotriva Ucrainei. Imaginile îl arată pe Vladimir Putin aruncând stiloul pe declarație, în timp ce Alexandr Lukașenko părea uluit de cele întâmplate. Vezi video pe express.co.uk.
În ciuda încercării celor doi de a-l convinge pe liderul armean să semneze documentul, Nikol Pashinian, furios, a refuzat măcar să-l atingă într-o ciocnire aparent tensionată între cei trei lideri.
Vorbind la summitul OTSC din capitala Armeniei, pe 23 noiembrie, Pashinian a spus că este "deprimant faptul că apartenența Armeniei la OTSC nu a reușit să țină sub control agresiunea azeră". El a mai spus că acest lucru a fost "enorm de dăunător pentru imaginea OTSC atât în țara noastră, cât și în străinătate"
Armenia solicitase deja sprijin militar în septembrie, după ce au izbucnit noi ciocniri mortale între ei și Azerbaidjan cu privire la suveranitatea teritorială. Dar alianța militară OTSC a răspuns doar trimițându-și secretarul general în zona de conflict și oferindu-se să înființeze un grup de lucru care să analizeze situația.
Șase țări post-sovietice, inclusiv Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Rusia, fac parte din alianța militară, asemănătoare cu NATO. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News