Putin, de acord cu scăderea preţului gazelor livrate Ucrainei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gaze
gaze
Mykola Azarov, premierul Ucrainei, a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, a acceptat o scădere a preţului gayelor livrate către Ucraina, în primul trimestru al anului 2011.

"Ne-am pus de acord ca preţul gazelor în primul trimestru să fie de 230-235 dolari pentru o mie de metri cubi, faţă de circa 250 dolari în trimestrul al treilea din acest an", a spus Azarov.

El a adăugat că sunt necesare negocieri pentru preţul gazelor aferent restului anului viitor, fără să precizeze ce concesii a obţinut Rusia.

Problema preţului gazelor livrate de Rusia Ucrainei a fost discutată miercuri, în timpul unei vizite la Kiev a premierului Putin, dar nu a fost făcută nicio declaraţie oficială pe această temă.

Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a obţinut deja în acest an o scădere de 30% a preţului gazelor, în schimbul menţinerii timp de încă 25 de ani a unei baze a flotei ruseşti în sudul Ucrainei.

Guvernul de la Kiev vrea să obţină un nou rabat al preţului prevăzut într-un contract încheiat în 2009 de fostul premier Iulia Timoşenko.

Putin a declarat în august că reducerea cu 30% a preţului gazelor, obţinută de Ucraina, este suficientă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel