Putin dă afară mai mulți membri ai Consiliului Prezidențial. Lista celor care nu îl mai mulțumesc pe liderul de la Kremlin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin dă afară mai mulți membri ai Consiliului Prezidențial. Lista celor care nu îl mai mulțumesc pe liderul de la Kremlin / Foto: Kremlin.ru
Putin dă afară mai mulți membri ai Consiliului Prezidențial. Lista celor care nu îl mai mulțumesc pe liderul de la Kremlin / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a dat afară mai mulți membri ai Consiliului Prezidențial pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului.

Președintele Vladimir Putin, prin decretul său, a schimbat componența Consiliului Prezidențial pentru Dezvoltarea Societății Civile și a Drepturilor Omului. Zece membri ai consiliului au fost înlocuiți, potrivit unui decret publicat pe portalul oficial de informații juridice, scrie Interfax.

Lista celor care nu îl mai mulțumesc pe liderul de la Kremlin



Excluși din consiliu sunt, în special, activiștii pentru drepturile omului Igor Kalyapin și Natalia Evdokimova, jurnaliștii Nikolai Svanidze, Ekaterina Vinokurova, Alexander Verkhovsky, Ivan Zasursky și psihologul Alexander Asmolov.

De asemenea, au fost excluși din consiliu activistul pentru drepturile omului Andrei Babușkin, care a murit în mai 2022, judecătorul pensionar Maria Bolshakova, care a murit în august 2021, și persoana publică Galina Osokina, care a murit în decembrie 2021.

Pe cine aduce Putin în loc

Incluși în Consiliului Prezidențial sunt Iulia Belekhova (șefa comitetului executiv regional al ONF din regiunea Moscova), Yan Vlasov (copreședintele Uniunii pacienților din întreaga Rusie), Olga Demicheva (președintele Fundației pentru Ajutorul Echitabil "Doctorul Liza") , Nikolai Ivanov (președintele Uniunii Scriitorilor din Rusia), Vladimir Ikonnikov (președintele Camerei Publice a Regiunii Sahalin), Alexander Kots (corespondent special al Komsomolskaya Pravda), Alexey Melnikov (secretar executiv al PMC din Moscova), Serghei Rukshin (profesor al Universității Pedagogice de Stat "Herzen" din Rusia), Ekaterina Smoroda (Avocatul Poporului pentru Copii al Regiunii Ulyanovsk), Elena Shishkina (membru al prezidiului mișcării "Donbasul Liber").

Consiliul Prezidențial pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului este un organism consultativ al Președintelui Federației Ruse, însărcinat să îl asiste în garantarea și protejarea drepturilor și libertăților omului în Rusia. Din 21 octombrie 2019, președintele Consiliului este Valery Fadeyev.

Oficialii ruși îl sabotează pe Putin. "O lovitură de stat se desfășoară în Rusia". Declarația vine chiar de la Moscova

O lovitură de stat se desfășoară în Rusia, deoarece oficialii de rang înalt nu execută în mod deliberat ordinele lui Vladimir Putin, a susținut un respectat analist politic din Moscova, scrie Mirror. Președintele rus este lovit de o "paralizie în luarea deciziilor", potrivit analistului Kirill Rogov.

În timp ce Rogov nu se așteaptă la o "lovitură iminentă de stat", deoarece serviciul de securitate "puternic" al președintelui rus îl va proteja, el a prognozat totuși că în cele din urmă "va dispărea odată cu el".

Neliniștea față de războiul din Ucraina și impactul acestuia asupra economiei și societății amenință puterea lui Putin, susține analistul politic. Rogov a fost anterior cercetător de frunte la Institutul pentru Politică Economică și la Academia Prezidențială Rusă de Economie Națională și Administrație Publică, iar acum este cercetător senior la Fundația INDEM și membru al Consiliului de Administrație al Fundației Misiune Liberal.

El a spus: "Sabotajul deciziilor devine cel mai eficient tip de complot".

Refuzul de a executa decizii "nu implică riscuri mari", dar este eficient în subminarea regimului, a susținut el pe YouTube, pe un canal legat de Fundația Andrei Saharov.

"Când o parte a elitelor se simte suficient de puternică pentru a arăta acest lucru, atunci devine un complot într-o măsură semnificativă. Acest lucru se întâmplă într-un mod pasiv. Nu trebuie să fii puternic pentru a merge la Kremlin și a doborî serviciul de securitate al președintelui. Este suficient să ai forțe care nu vor permite serviciului de securitate al președintelui să te aresteze…", a spus Rogov, care a consiliat anterior guvernul rus. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel